News

Un expert în vaccinuri validează teoria conspirației: ”Structura unică a COVID-19 demonstrează că virusul ar fi putut fi creat de om”

29.05.2020 | 08:03
Un expert in vaccinuri valideaza teoria conspiratiei Structura unica a COVID19 demonstreaza ca virusul ar fi putut fi creat de om
ADVERTISEMENT

Un expert australian în vaccinuri validează teoria consiprației și spune că există o posibilitate extrem de mare ca acest coronavirus să fie creat de om în laborator.

Un expert în vaccinuri validează teoria consiprației

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume, iar cei care susțin o teorie a conspirației cum că virusul a fost creat în laborator au acum un aliat de top după ce un expert în vaccinuri spune că acest lucru este tot mai clar.

ADVERTISEMENT

”Coronavirusul este atât de perfect adaptat pentru a infecta oamenii, încât posibilitatea de a fi făcut într-un laborator chinez nu poate fi ignorată”, a declarat profesorul australian Nikolai Petrovsky, conform Daily Mail.

Acesta a spus că virusul se atașează mai bine de celulele umane decât de orice alt animal, explicând astfel de ce a infectat cinci milioane de oameni. De asemenea, este un motiv întemeiat pentru a verifica dacă virusul a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

ADVERTISEMENT

”COVID-19 a început complet optimizat încă din prima zi, fără a fi nevoie să evolueze”

Profesorul Petrovsky se aștepta să găsească un animal care să fie cel mai sensibil la acest virus, cum ar fi liliecii, considerați sursa inițială a infectărilor, dar a fost surprins când a descoperit că oamenii sunt cei mai expuși.

Expertul a explicat că virusurile tind să se îmbunătățească la infectarea speciilor noi pe măsură ce se adaptează în timp, însă COVID-19 a început ”complet optimizat încă din prima zi, fără a fi nevoie să evolueze”.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un virus nou care nu a mai fost niciodată la om, dar are o legătură extraordinar de mare la receptorii umani, ceea ce este foarte surprinzător”, a afirmat Nikolai Petrovsky.

Specialistul australian consideră că SARS-CoV-2 este perfect adaptat pentru corpul uman, iar acest lucru ridică multe semne de întrebare în privința provenienței sale.

ADVERTISEMENT

”O posibilitate care nu poate fi exclusă este aceea că SARS-CoV-2 a fost creat printr-un eveniment de recombinare care a avut loc involuntar sau conștient într-un laborator care tratează coronavirusuri și apoi eliberat accidental”, a menționat Petrovsky.

”Teoria laboratorului din Wuhan trebuie să fie luată în considerare”

Expertul în domeniul vaccinurilor a avertizat că statistic este improbabil ca un liliac din cei care dețin genele acestui virus să se fi întâlnit cu un pangolin care are alte gene ce se regăsesc în SARS-CoV-2 și astfel să se fi ajuns la acest virus care apoi a fost transmis la om.

Pangolinii sunt considerați ”gazdă intermediară” a virusului, dar cercetătorii nu numai că nu au găsit o gazdă intermediară pentru COVID-19, nu au găsit boala la nicio specie animală, nici măcar la lilieci.

”Animalele nu s-au mișcat între comunități la fel de mult ca oamenii, așa că este posibil să nu fi găsit încă peștera de lilieci potrivită. Până să se întâmple asta, teoria laboratorului din Wuhan trebuie să fie luată în considerare”, a spus Petrovsky.

Profesorul australian a afirmat că oamenii de știință au fost reticenți la o posibilitatea unor experimente de laborator sau de scurgeri, deoarece orice astfel de reacție ar putea duce la restricții de cercetare.

Președintele american Donald Trump este convins că noul coronavirus are originea artificială în laboratoarele din Wuhan. Liderul de la Casa Albă spune că are dovezi concludente în acest sens.

Oficialii din China resping, în mod public, cele ”24 de minciuni” ale SUA în contextul pandemiei de COVID-19. Supuși unui tir de acuzații, conducătorii de la Beijing au emis un amplu comunicat în care demontează toate scenariile oficialilor de la Washington.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Vila lui Ceaușescu, scoasă la vânzare. Prețul e incredibil de mic
Vila lui Ceaușescu, scoasă la vânzare. Prețul e incredibil de mic
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO