News

Un fals medicament-minune se vinde pe internet. Reacția ministrului Rafila: ”Starea lor de sănătate se va înrăutăți, să fie clar”

Un fals medicament-minune se vinde pe internet. Reacția ministrului Rafila: ”Starea lor de sănătate se va înrăutăți, să fie clar”.
23.05.2023 | 10:54
Un fals medicamentminune se vinde pe internet Reactia ministrului Rafila Starea lor de sanatate se va inrautati sa fie clar
Un fals medicament-minune se vinde pe internet. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un fals medicament-minune se vinde pe internet. Reacția ministrului Rafila: ”Starea lor de sănătate se va înrăutăți, să fie clar”. Medicii îi avertizează pe oameni să nu se lase înșelați. Internetul e plin de astfel de anunțuri, de medicamente-minune care ajută la diverse probleme, însă toate sunt o simplă înșelăciune.

Un fals medicament-minune se vinde pe internet

Cel mai recent exemplu, observat inclusiv de ministrul sănătății Alexandru Rafila, le transmite oamenilor că medicamentul respectiv le va desfunda toate vasele de sânge. Ministrul Rafila le-a transmis pensionarilor, cei care cad de obicei în capcană, să nu își cumpere medicamente sau alte remedii de pe internet.

ADVERTISEMENT

”Ce riscă? Dacă le înlocuiesc cu fakeuri starea lor de sănătate se va agrava. Trebuie să evite clar asta, altfel starea lor de sănătate se va îmbunătăți. Să nu apeleze la doctorul Google, să meargă la medici oamenii! Consultarea internetului poate duce la probleme mari de sănătate. Starea lor de sănătate se va înrăutăți, să fie clar”, a explicat Rafila.

Medicamentul se folosește fraudulos de imaginea site-ului Hot News, astfel că mulți oameni pot să cadă în capcană. Medicul primar cardiolog Maria Dorobanțu a dezvăluit la Digi 24 că are pacienți care o întreabă dacă să cumpere medicamentul X sau Y de pe internet, căci așa au văzut în reclame. Femeia le transmite clar tuturor să ignore orice astfel de produs comercializat pe site-uri fantomă.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, este o mare înșelătorie, căreia îi pot cădea victimă pensionarii și, nu numai, orice fel de persoană. Totul a început pe 19 mai, vinerea trecută, când un domn mi-a solicitat o consultație, să-l sfătuiesc cum să ia acest medicament, un medicament miraculos ce desfundă, spune el, toate vasele. Am cerut și eu link-ul și când m-am uitat am fost îngrozită.

Eu, în primul rând, că nu fac, și niciun coleg de-al meu, dintre cei citați, oameni de cu totul alte specialități, de exemplu profesorul Irinel Popescu, care face transplant hepatic și nu tratează hipertensiune. Se folosesc de numele unor medici, unor profesori universitari. Nici măcar nu știu să scrie corect Universitatea Carol Davila, scriu cu „k”, și așa mai departe, iar toate informațiile care sunt date sunt eronate și false.

ADVERTISEMENT

Folosesc un limbaj cu totul și cu totul neadecvat, neștiințific, și care fac aduc, în felul acesta, un mare prejudiciu oamenilor. Când m-am uitat la prețul care este în interviul ce mi se atribuie este menționat 2.100 de euro per pachet. Mi s-a părut ceva de science-fiction pentru un medicament care nu există”, a declarat medicul Maria Dorobanțu. Aparent, escrocii s-au folosit inclusiv de imaginea medicului Dorobanțu, pentru a-i face pe bătrâni să cadă în capcană.

Așadar, un un fals medicament-minune se vinde pe internet, iar oamenii trebuie să fie foarte atenți. ”Inventează un institut. Nu există un asemenea institut de patologie cardiovasculară. Sunt institute care se numesc altfel, de boli cardiovasculare, dar nu cum au spus dânșii și care au inventat acest medicament. Apoi, o mare minciună este acest medicament care are un efect miraculos și toate, absolut toate, cristalele de calciu, plăcile de aterom, tot ce înseamnă ateromatoză, care este prezentă și de la vârste tinere, toate aceste modificări sunt distruse aproape instantaneu și oamenii, practic, devin din persoane vârstnice bolnave, oameni tineri.

ADVERTISEMENT

Amestecă tot felul de informații, inclusiv de potență, care se atribuie acestui medicament. Totul este o minciună și o escrocherie de la un capăt la altul”, completat Maria Dorobanțu pentru Digi 24. Medicul le-a transmis tuturor oamenilor care intenționează să cumpere acest medicament, sau orice alt medicament-minune de pe internet, să nu o facă!

”Să nu folosească medicamentul, pentru că nu știm ce conține. Orice medicament, care este recomandat, este un medicament care are în spate studii clinice. Oricum, fiecare medicament are și efecte adverse, dar ce este până la urmă preponderent este eficiența și orice medic discută cu pacientul despre toate fațetele oricărui medicament. De foarte multe ori, astfel de medicamente care au o compoziție necunoscută pot să dea efecte adverse care să pună viața omului care le folosesc în pericol”, a mai explicat medicul.

ADVERTISEMENT