News

Un fals psiholog s-a angajat la un spital din Dâmbovița și a consiliat aproape 1.400 de pacienți

13.01.2021 | 15:48
Un fals psiholog s-a angajat la un spital din Dâmbovița și a consiliat aproape 1.400 de pacienți
Un fals psiholog din Dâmbovița a consiliat 1.400 de oameni
ADVERTISEMENT

Un fals psiholog angajat la spital în Dâmbovița ar fi acordat asistență pentru aproape 1.400 de pacienți.

Falsul psiholog este bănuit de inducerea și menținerea în eroare a unui spital prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, persoana a fost desemnată prin decizii ale conducerii spitalului să facă parte din comisiile de epxertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul spitalului.

Un fals psiholog a consiliat aproape 1.400 de pacienți

Conform comunicatului IGPR, falsul psiholog a lucrat în spital în perioada 1999-2019, timp de 10 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana a făcut parte din diferite comisii constituite la nivelul unității spitalicești.

Polițiștii anunță că această persoană ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic paicenții spitalului, precum gradul de discerământ, și ar fi acordat asistență de specialitate la 1.381 de fișe de observație/evaluare în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

„Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, este menționat în comunicat.

Persoana cercetată în cauză va fi prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri