Fotbal international

Un fan al lui Burnley a fost înjunghiat înainte de meciul cu Olympiakos din Europa League

24.08.2018 | 10:46
Un fan al lui Burnley a fost injunghiat inainte de meciul cu Olympiakos din Europa League

Un fan al celor de la Burnley a fost înjunghiat înainte de partida cu Olympiakos din play-off-ul Europa League, manşa tur. Britanicii au pierdut cu 3-1 duelul de la Pireu, iar unul dintre fani a ajuns la spital de urgenţă după ce a fost atacat cu un cuţit, în timp ce alţi 4 suporteri au fost bătuţi şi jefuiţi înainte de meci.

Marea majoritate a fanilor noştri s-au comportat din nou impecabil, iar operaţiunea prin care am asigurat transportul la stadion a avut din nou succes aşa cum s-a întâmplat şi la deplasarea de la Instanbul. Din nefericire pentru noi cinci suporteri au fost bătuţi, iar unul dintre ei a fost chiar înjunghiat şi a avut nevoie de intervenţia medicilor. Toţi cei care au fost răniţi s-au deplasat pe cont propriu în Grecia, fiind în afara grupului pentru care clubul a organizat deplasarea”, a fost anunţul oficial al clubului.

23 de fani englezi au fost arestaţi

Burnley încearcă în acest sezon de Europa League o calificarea istorică în faza grupelor şi aproximativ 1.000 de fani s-au deplasat la partida tur din play-off-ul competiţiei. Fanii britanici au consumat băuturi alcoolice peste limită şi 23 dintre ei au ajuns în custodia poliţiei după ce au refuzat să urce în autocarele care urmau să îi ducă la stadionul Georgios Karaiskakis.

Un fan a fost înjunghiat înainte de Olympiakos - Burnley 3-1
Arbitrul partidei a fost şi el contestat după ce un fan a fost înjunghiat în prealabil

Formaţia antrenată de Sean Dyche a trecut în turul 2 din Europa League de scoţienii de la Aberdeen, în timp ce turul 3 a învins în dublă manşă formaţia turcă Istanbul Başakşehir. Formaţia din Premier League a revenit în competiţiile europene dupăa 51 de ani de absenţă şi are nevoie de un succes cu 2-0 sau o victorie cu minim trei goluri marcate dacă primesc gol pe Turf Moor pentru a ajunge în grupele competiţiei.

Grecii au deschis scorul în minutul 19 al partidei prin Konstantinos  Fourtonis, în timp ce  Chris Wood egala înainte de pauză dintr-o lovitură de la 11 metri. Andreas Bouchalaikas a majorat avantajul după pauză, iar Fourtonis izbutea un nou gol în minutul 60 al partidei dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută la o fază în care Ben Gibson a fost eliminat.

Antrenorul lui Burnley a acuzat arbitrjaul în partida cu Olympiakos

Sean Dyche a acuzat maniera în care a fost arbitrată partida dintre cele două formaţii, în special în repriza secundă a jocului după ce gazdele au pus mare presiune pe central înainte de pauză.

“După incidentnul în care ei au cerut o lovitură de la 11 metri, care de fapt nu a fost, nu ştiu câţi oameni au intrat pe teren şi au pus presiune pe arbitrul central, dar şi pe tuşieri. Imaginile pe care le-am văzut la pauză sunt incredibile. L-au aşteptat pe arbitrul la cabine pentru a pune presiune şi cred că aţi văzut că maniera de arbitraj s-a schimbat după pauză“, a declarat antrenorul celor de la Burnley după meciul în care ambele formaţii au beneficiat de câte o lovitură de la 11 metri, iar oaspeţii au jucat în 10 oameni din minutul 60 după ce Ben Gibson a primit două cartonaşe galbene şi a fost eliminat de centralul jocului.

Citeşte şi: Reacţia presei din străinătate după Rapid Viena – FCSB 3-1 şi Dudelange – CFR Cluj 2-0

                    FCSB și CFR, în genunchi în Europa! Motivele pentru care românii au fost puși la colț aseară