Life

Un film românesc controversat rupe topul pe Netflix, e pe locul 1. Maia Morgenstern face un rol de zile mari

Un film românesc controversat a ajuns pe locul 1 pe Netflix. Maia Morgenstern interpretează rolul personajului principal.
27.03.2023 | 14:35
Un film romanesc controversat rupe topul pe Netflix e pe locul 1 Maia Morgenstern face un rol de zile mari
Un film românesc controversat rupe topul pe Netflix, iar Maia Morgenstern e în rolul principal. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un film românesc controversat este pe locul 1 pe Netflix, iar Maia Morgenstern are rolul principal. Producția a fost lansată anul trecut, dar de câteva zile a ajuns și pe platforma de streaming, unde a fost vizionată în număr mare.

Un film românesc controversat cu Maia Morgenstern rupe topul Netflix, e pe locul 1

Filmul Capra cu trei iezi, apărut în toamna anului trecut la cinematografele de la noi din țară, a fost lansat pe Netflix în urmă cu doar trei zile, dar deja se află în topul celor mai vizionate producții, fiind chiar pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern interpretează rolul principal în thriller-ul de groază regizat de Victor Canache, fiind și debutul săuca regizor. Filmul este o variantă reinventată a poveștii Capra cu trei iezi, scrisă se Ion Creangă și își propune să prezinte publicului adevărata natură a scrierii autorului.

Astfel, în România rurală din secolul al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă cu trei copii, interpretată de Maia Morgenstern, e nevoită să-i țină piept unui vechi prieten de familie. Acesta îi vede fără apărare, iar adevărata sa natură sadică iese la iveală. Antagonistul este interpretat de actorul Marius Bodochi.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Ion Creangă a fost inclusă în ciclul de învățământ primar la puțin timp după publicare. Este una dintre cele mai populare și, în același timp, controversate povești românești pentru copii.

Filmul cu Maia Morgenstern urmează îndeaproape firul narativ al poveștii, dar dezvoltă și elemente subtile. În mare parte, dialogul original este păstrat în film. Proiectul ar fi trebuit să fie un scurtmetraj, însă regizorul a vrut ceva mai mult de atât.

ADVERTISEMENT

Inițial, îndrăgita actriță nu a vrut să joace în film, dar regizorul nu s-a lîsat până nu a convins-o. Mai actriței i s-a părut greu să joace în proiect, dar totul a meritat la final.

În topul Netflix din această săptămână se regăsesc și alte producții lansate recent, cum ar fi Luther sau The Magician’s Elephant. Nu este pentru prima dată când o producție românească ajungea în fruntea clasamentului.

ADVERTISEMENT

De exemplu, comediile Teambuilding sau Mirciulică au fost lansate anul trecut la cinema, iar anul acesta pe Netflix. Încă din primele zile au devenit cele mai vizionate producții de pe platforma de streaming. În plus, există zeci de alte titluri românești disponibile pentru utilizatori.

ADVERTISEMENT
Tags: