Fotbal intern

Un fost adversar al lui Cătălin Hîldan remomerează duelurile Steaua – Dinamo: „Conduceam cu 4-0 şi el continua să lupte”

05.10.2020 | 21:31
Un fost adversar al lui Catalin Hildan remomereaza duelurile Steaua  Dinamo Conduceam cu 40 si el continua sa lupte
ADVERTISEMENT

Un fost adversar al lui Hîldan rememorează duelurile Steaua – Dinamo de altădată, în ziua în care se împlinesc 20 de ani de la moartea fostului căpitan al „alb-roșilor”.

Acum 20 de ani „Unicul Căpitan” a decedat în timpul unui amical cu Oltenița, după ce a căzut pe teren în minutul 74.

ADVERTISEMENT

Un fost stelist povestește cum erau duelurile cu Hîldan, recunoscut drept un fotbalist extrem de bătăios.

Valeriu Răchită, fost adversar al lui Hîldan rememorează duelurile Steaua – Dinamo: „Hîldan era un lider adevărat, un luptător”

Fostul jucător stelist Valeriu Răchită, fost adversar al lui Cătălin Hîldan, își aduce aminte cum erau derby-urile Steaua – Dinamo de acum mai bine de două decenii.

ADVERTISEMENT

Poate că acum străinii nou-veniţi se conectează şi-şi dau seama la ce club au ajuns. Hîldan era un lider adevărat, un luptător, am jucat contra lui. Mi-aduc aminte de acel 5-0 din Ghencea, la Steaua-Dinamo. La 4-0 pentru noi, el continua să se lupte. Din păcate, au trecut 20 de ani şi Dinamo nu a mai găsit un nou Cătălin Hîldan. De fapt nu a mai găsit nici măcar un Florentin Petre, a declarat Răchită.

Stelistul concluzionează cu regret că Dinamo nu a mai avut un căpitan atât de bătăios după decesul lui Hîldan.

ADVERTISEMENT

„Mi-aduc aminte că era un corner să se lupte. Bătăios! M-a călcat pe picior, am ripostat şi ne-a dat afară pe amândoi.  Era un fel de Rădoi de la Dinamo. Din păcate, au trecut 20 de ani şi Dinamo nu a mai găsit un nou Cătălin Hîldan. De fapt nu a mai găsit nici măcar un Florentin Petre”, şi-a amintit Vivi Răchită.

Dinamoviștii au fost astăzi la mormântul lui Hîldan

Jucătorii lui Dinamo s-au dus luni la mormântul lui Cătălin Hîldan pentru a-i aduce un omagiu,în frunte cu antrenorul Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „câinilor” a oferit un discurs la cimitirul din Brănești, în care și-a adus aminte de momentele trăite alături de Cătălin Hîldan.

„Este o zi foarte grea pentru cei care l-au cunoscut. În special pentru mine. Au trecut 20 de ani, parcă ieri eram la națională și luptam pentru culorile astea. Am fi vrut să câștigăm în derby și să îi dedicăm victoria, dar sperăm ca pe viitor să îi putem dedica reușitele noastre”, a spus Contra.

ADVERTISEMENT