Sport

Freddy Rincon, fost adversar al României la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, a murit la vârsta de 55 de ani!

Fostul fotbalist columbian Freddy Rincon, adversarul României la Mondialele din 1994 și 1998, a decedat după ce a fost implicat într-un accident rutier.
14.04.2022 | 09:29
Freddy Rincon fost adversar al Romaniei la Campionatele Mondiale din 1994 si 1998 a murit la varsta de 55 de ani
Freddy Rincon (55 de ani) a decedat în urma unui accident rutier. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT
14-04-2022
06:27

Freddy Rincon a decedat la vârsta de doar 55 de ani

Din nefericire, Freddy Rincon (55 de ani) nu a supraviețuit în urma accidentului suferit în dimineața zilei de luni, 11 aprilie. Fostul internațional columbian, care s-a duelat și cu România la World Cup 1994 și 1998, a decedat, în ciuda eforturilor medicilor, care l-au supus unei intervenții chirurgicale de trei ore.

Rincon a fost operat deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, după ce automobilul s-au a avut o coliziune cu un autobuz în orașul columbian Cali. Laureano Quintero, medicul șef de la clinica privată unde era Freddy Rincon, a anunșat că fostul fotbalist a murit chiar înainte de miezul nopții. Clinica Imbanaco a emis un comunicat oficial.

„În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipa noastră medicală, pacientul Freddy Eusebio Rincon Valencia  a murit astăzi, 13 aprilie. Regretăm profund acest deznodământ și în același timp vrem să le transmitem condoleanțe rudelor, prietenilor, cunoscuților și fanilor.

Nu va exista niciodată o modalitate de a exprima ce înseamnă cu adevărat această tragedie pentru noi și invităm întreaga țară să-și amintească cu bucurie pentru tot ce ne-a oferit atâta timp cât a fost în viață, prin  realizările sale sportive”.

12-04-2022
09:09

Freddy Rincon, operat timp de 3 ore

Columbianul Freddy Rincon (55 de ani) a suferit un traumatism cranio-cerebral sever și a fost operat la cap. Fostul fotbalist a trăit periculos de-a lungul întregii vieți, jucând la América de Cali, club condus de frații Rodríguez Orejuela, șefii Cartelului Cali. 

Rincon s-a retras în 2004, iar doi ani mai târziu a fost arestat timp de 123 de zile după ce a fost acuzat de spălare de bani și suspectat că l-a ajutat pe prietenul său Pablo Rayo-Montano, un temut traficant.  

În vârstă de 55 de ani, fostul mijlocaș de la Napoli și Real Madrid se zbate între viață și moarte după tragicul eveniment petrecut la primele ore ale dimineții în orașul Cali.

Accident rutier teribil pentru fostul adversar al naționalei României

Accidentul rutier în care a fost implicat fostul adversar al naționalei României de la turneele finale ale Cupelor Mondiale din 1994 și 1998 a avut loc într-o intersecție care la acel moment era goală, iar imaginile arată că mașina în care se afla Rincon a fost spulberată de un autobuz.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului As, toate cele patru persoane aflate în autoturismul de teren Ford au ajuns în stare gravă la spital, iar medicii au precizat că prognosticul este unul rezervat în ceea ce-l privește pe fostul fotbalist, care a suferit un sever trumatism cranian.

”Cu autorizația familiei sale, confirmăm că Freddy Eusebio Rincon Valencia se află la spitalul nostru. După o evaluare inițială, o echipă de specialiști a decis că pacientul are nevoie de operație, care se desfășoară în aceste momente. Are răni foarte grave la cap. Starea sa este critică”, se arată într-un comunicat al clinicii Imbanaco.

ADVERTISEMENT

”Toată îngrijirea corespunzătoare va fi aplicată și întreaga noastră echipă de specialiști va pune la dispoziție tot ce este necesar. Situația este critică”, a declarat și Laureano Quintero, directorul unității medicale.

Mesajul clubului Real Madrid

Vestea tragicului eveniment a fost primită cu multă tristețe de lumea fotbalului, iar două dintre fostele cluburi ale columbianului, Real Madrid și Corinthians, au transmis mesaje de susținere pentru acesta.

ADVERTISEMENT

”Din partea clubului Real Madrid, transmitem toată forța și afecțiunea către Freddy Rincon, în urma accidentului în care a fost implicat. Suntem alături de el și sperăm că va trece peste acest moment dificil cât mai repede”, se arată într-un comunicat al ”galacticilor”.

”Toate rugăciunile noastre sunt pentru campionul nostru Freddy Rincon, care a suferit un grav accident de circulație în Cali. Force Freddy!”, este mesajul brazilienilor de la Corinthians.

ADVERTISEMENT

Rincon a mai avut un accident grav de mașină și în 2013. Fostul internaţional columbian a suferit atunci răni la cap şi la umăr, iar medicii au precizat că a scăpat nevătămat datorită vieţii sportive, musculatura fiind foarte bună.

Rincon, gol pentru istorie

Freddy Rincon a jucat în țara natală pentru Independiente Santa Fe și America de Cali. În Europa a evoluat la Napoli și Real Madrid. Când s-a întors în America de Sud a jucat pentru cluburi importante din Brazilia: Palmeiras, Corinthians, Santos și Cruzeiro, câștigând titluri locale cu primele două, inclusiv Cupa Mondială a cluburilor în 2000 cu Corinthians.

Fostul mijlocaș a evoluat cu naționala Columbiei la Cupele Mondiale din 1990, 1994 și 1998, la ultimele două întâlnind în faza grupelor reprezentativa României. ”Tricolorii” s-au impus de fiecare dată, 3-1 în SUA și 1-0 în Franța, iar Rincon a fost integralist în ambele întâlniri.

Freddy Rincon a marcat unul dintre cele mai importante goluri din istoria selecționatei Columbiei, împotriva Germaniei, la CM 1990, într-un meci încheiat 1-1. Acel gol le-a permis sud-americanilor să treacă în premieră de faza grupelor la turneul final.

ADVERTISEMENT