News

Un fost angajat ALRO Slatina s-a sinucis. Ultimele cuvinte, scrise pe o factură la curent

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, concediat de ALRO Slatina, a decis să-și pună capăt zilelor. Bărbatul nu suporta șomajul tehnic și dificultățile financiare cu care se confrunta în ultima vreme.
11.07.2022 | 20:01
Un fost angajat ALRO Slatina sa sinucis Ultimele cuvinte scrise pe o factura la curent
Medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul sinucigaș. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a lăsat câteva cuvinte pe o factură de utilități, anunțând că doar moartea este o soluție pentru a pune capăt dificultăților.

Un șomer al ALRO s-a sinucis

Bărbatul a fost găsit spânzurat în locuința sa din Slatina, luni 11 iulie 2022. Salariat al fabricii de aluminiu se afla în șomaj tehnic și avea mari dificultăți în a trece peste această perioadă, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Un coleg apropiat al bărbatului a încercat să-l contacteze în nenumărate rânduri, însă acesta nu a răspuns la telefon. Speriat, colegul s-a deplasat acasă la victimă, unde a găsit ușa locuinței descuiată.

Bărbatul se spânzurase de țeava de gaze cu firul de la internet, astfel că nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Pe o factură de utilități, lăsată la vedere ca și un bilet de adio, sinucigașul a scris ”Ultima variantă – o moarte”.

ADVERTISEMENT

La data de 11 iulie, în jurul orei 08:30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit spânzurat, la domiciliu său, din municipiul Slatina.

Pentru efectuarea de cercetări la faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, care a stabilit faptul că bărbatul locuia singur. În urma examinării sumare a trupului bărbatului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului.

ADVERTISEMENT

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului“, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Bărbatul era necăsătorit și locuia singur într-o garsonieră și s-ar fi sinucis cu 24 de ore înainte de a fi găsit de către colegul său. Prietenii acestuia cred că bărbatul a recurs la gestul disperat pentru că fusese trimis în șomaj tehnic, situație în care încasa doar 75% din salariul de bază.

ADVERTISEMENT

ALRO Slatina a trecut la astfel de măsuri dure în urmă cu aproape o lună. Concret, ALRO a ajuns în imposibilitatea de a cumpăra curent electric, astfel că a închis trei hale de electroliză, dintre cele cinci.

Sute de oameni sunt, așadar, trimiși în șomaj tehnic și nu știu dacă la expirarea perioadei de șomaj tehnic vor fi rechemați la lucru. Sindicaliștii au avertizat în nenumărate rânduri că situația va deveni dramatică pentru oameni, care nu vor mai avea ce să pună pe masă.

Cu toate că bărbatul pare să se fi sinucis, polițiștii vor respecta protocolul și vor efectua cercetările pentru ucidere din culpă.

”În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările“, au mai precizat poliţiştii.

ADVERTISEMENT
Tags: