Un fost antrenor al lui CFR Cluj i-a făcut calculele lui Petrescu. Cum se poate califica în 16-imile Europa League

Cristi Maciuca   
în CFR Cluj
25/11/2020, 10:25
Un fost antrenor al lui CFR Cluj i-a făcut calculele lui Petrescu. Cum se poate califica în 16-imile Europa League
Dan Petrescu, schimbare de discurs după CFR Cluj - AS Roma 0-2: „Sperăm la calificare, avem șanse”. Sursa foto: Hepta.ro

Dan Petrescu este extrem de pesimist înaintea returului cu AS Roma din etapa a patra a UEFA Europa League, dar antrenorul lui CFR Cluj primește încurajări de la Ioan Andone.

Fost antrenor în Gruia (2007-2008, 2012), actualul manager de la FC Voluntari crede că ardelenii pot produce surpriza în grupa A.

Pe Olimpico, Roma nu i-a dat nicio șansă campioanei României. Italienii au învins-o cu 5-0 pe CFR Cluj, iar Dan Petrescu și-a pierdut speranța în privința partidei care va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 22:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

Ioan Andone e suporterul lui Dan Petrescu: „Acesta e felul lui și poate că bine face”

După patru etape, CFR Cluj este pe locul 3 în grupa A din Europa League, cu patru puncte, la fel ca Young Boys, dar cu un golaveraj mai slab. Lider este AS Roma, cu șapte puncte în timp ce ultimul loc e ocupat de ȚSKA Sofia, cu un punct. Ardelenii au moralul afectat după ultimul rezultat din campionat, acolo unde au pierdut cu UTA, scor 0-1.

Bine, aşa e Dan. Acesta este felul lui Dan şi poate că bine face. Văd că până la urmă tot câştigă. Dan Petrescu are un contract pe care îl respectă, are şanse încă la campionat, campionatul e lung şi când se va termina se vor înjumătăţi punctele.

Felul lui Dan de a cere jucătorilor poate deranjează, dar asta e problema lui. Şi asta pentru că îşi doreşte tot timpul performanţă”, a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport.

„Să nu piardă”

Managerul lui FC Voluntari e încrezător că CFR Cluj poate să producă surpriza contra Romei. Un rezultat pozitiv ar face ca ardelenii să aibă șanse mari la „primăvara” Europa League.

Să nu piardă în primul rând. Dacă fac două înfrângeri cu Roma, le va fi mult mai greu. Sunt convins că Dan Petrescu şi echipa ştiu să ducă un meci spre 0-0 sau să poată să câştige un 1-0. Roma e ca şi calificată deja în opinia mea. Roma e clar învingătoarea acestei grupe.

Lotul e numeros şi cred că va alinia o echipă mult mai bună decât la Roma. Eu cred că CFR poate chiar să învingă. Urmează meciul cu ŢSKA acasă şi se duc care pe care cu Young Boys ultimul meci. Dacă fac patru puncte în următoarele două meciuri, au şanse mari.

Ei (n.r. – cei de la AS Roma) se gândesc şi la campionat, să fie clar asta. Şi eu cred că întâlnesc un alt CFR. Un alt CFR, cu alţi jucători şi mai bine montaţi”, a adăugat Andone.

Închide ×