Sport

Un fost antrenor al lui CFR Cluj îi ia apărarea lui Dan Petrescu: „Dacă lua echipa din vară, altfel stăteau lucrurile”

CFR Cluj, campioana României, a fost învinsă pe teren propriu de echipa olandeză Alkmaar cu 1-0, în etapa a 3-a din Grupa D a Conference League, dar Vasile Miriuță are încredere că Dan Petrescu se va lupta pentru locul 2.
22.10.2021 | 00:59
Un fost antrenor al lui CFR Cluj ii ia apararea lui Dan Petrescu Daca lua echipa din vara altfel stateau lucrurile
ADVERTISEMENT

Alkmaar a fost o echipă foarte bună. A început bine, a marcat. Intrarea lui Boateng a fost o mișcare bună, a adus siguranță la mijlocul terenului.

Nu vreau să iau apărarea lui Dan Petrescu, dar dacă lua echipa din vară, altfel stăteau lucrurile. Dar când vii la mijlocul campionatului e greu s-o pregătești. În concluzie, cred că până la iarnă nu cred că o să vedem exprimare la CFR”, a declarat directorul tehnic al echipei Minaur Baia Mare, de ligă a treia.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță despre meciul de la Alkmaar: va fi greu

Fostul antrenor al celor de la CFR Cluj recunoaște că meciul de la Alkmaar va fi greu. „Dar pe celelalte trebuie să le câștigăm. Eu am mare încredere în Dan, sunt convins că se bate la locul 2”, afirmă Miriuță, la Digi Sport Special.

Întrebat de Remus Rămureanu ce anume a nume a fost tăui în vară, oficialul echipei din Baia Mare a declarat: „În primul rând transfertrurile. Poți să aduci jucători din campionatul României, dar la CFR trebuie fotbaliști de altă factură pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

Am tot repectul pentru cei care au venit, au valoare pentru campionatul României, dar în Europa e mai greu.

CFR va fi o echipă puternică de anul viitor, crede Vasile Miriuță

Dar sunt sigur 100 % că Dan va crea o echipă competitivă. La iarnă îi va fi greu să aducă jucători liberi de contract, dar tot va câștiga camionatul. Va câștiga campionatul. Dacă patronul are încredere în Petrescu, va fi o echipă puternică de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Nu cred în zvonurile că relația cu patronul scârțâie. Am văzut declarația șlui Dan că vrea să rămână la CFR și sunt sigur că va rămâne. Vrea să demonstreze că nu s-a întors degeaba la CFR”,a încheiat Vasile Miriuță.

Înco săgeată a lui Miliuță a plecat către Marius Șumudică

Prin aceste declarații, directorul echipei Minaur Baia Mare trage încă o săgeată spre antrenorul Marius Șumudică, omul care a făcut pregătirea în vară. „Să fim serioși, nu zic că Șumudică nu e un antrenor bun, dar și maseurul dacă stătea pe bancă în Gibraltar sau cu cei din Bosnia reușea să califice echipa.

ADVERTISEMENT

Păi nu e așa? De ce să nu spunem lucrurilor pe nume? Eu eram sigur și nu-i contest meritele lui Șumudică, dar puteam să semnez că nu se pliază la CFR, cunosc clubul, am antrenat doi ani acolo, eram sigur că nu se pliază pe stilul CFR-ului.

Asta nu e o scuză, că n-are jucători! Nu îți critici jucătorii niciodată, cu jucătorii ăștia te-ai bătut la campionat, cu jucătorii ăștia ai mers mai departe”, a mai spus Vasile Miriuță.

Diferenţă fizică de la cer la pământ

La fel s-a întâmplat după eșecul CFR-ului în fața lui Young Boys în manșa retur din turul 3 preliminar Ligii Campionilor scor 3-1 (4-2 la general). „Ce s-a întâmplat la Cluj, s-a întâmplat şi la Berna după primele 20 de minute.

Adevărul este că am întâlnit o echipă foarte puternică, s-a văzut diferenţa de valoare, şi individual, şi ca echipă, şi ca organizare din toate punctele de vedere. Asta e realitatea, n-avem ce face! Dacă ajungi în Champions League, trebuie să faci achiziţii de valoare!

CFR a luat nişte jucători buni, dar liberi de contract: Bouhenna, Rodriguez. Trebuie să investeşti şi să aduci 3-4 jucători de mare valoare. Acum un an, am jucat cu Celtic şi n-a fost o diferenţă fizică. Acum a fost o diferenţă fizică de la cer la pământ.

Noi n-am putut să alergăm. CFR Cluj e mai slabă faţă de anul trecut, din toate punctele de vedere. Nu mi-a plăcut de când a început campionatul, nu mi-a plăcut nici cu Lincoln. Nu mai văd jucătorii atât de motivaţi, nu ştiu ce se întâmplă. Anul trecut, jucătorii mureau unul pentru altul pe teren.

Cu Petrescu sau Edi Iordănescu era sacrificiu, asta nu se mai întâmplă acum. Nu pot să spun despre Marius Şumudică, dar spun ce văd. E clar că echipa suferă şi din punct de vedere fizic. Nu pot să evidenţiez niciun jucător de la CFR”, a declarat Miriuță, la Look Sport.

ADVERTISEMENT