Sport

Un fost antrenor al lui Dinamo, atac dur la jucătorii lui Dusan Uhrin: ”Ai două viteze, încet și rezemat / Și-a tras maleta și se plimba pe teren”

Evoluția dinamoviștilor de la Mioveni a fost aspru criticată de un fost tehnician din Ștefan cel Mare. ”Câinii” au pierdut orice șansă să evite barajul pentru evitarea retrogradării.
16.04.2022 | 22:08
Un fost antrenor al lui Dinamo atac dur la jucatorii lui Dusan Uhrin Ai doua viteze incet si rezemat  Sia tras maleta si se plimba pe teren
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut ultima șansă de a evita barajul pentru salvarea de la retrogradare, după eșecul 0-2 cu CS Mioveni. Un fost antrenor al ”câinilor” i-a făcut praf pe fotbaliștii lui Dusan Uhrin.

Cine sunt jucătorii intrați în vizorul lui Vasile Miriuță

Vasile Miriuță a petrecut două perioade în Ștefan cel Mare. Mai întâi ca jucător, în sezonul 1990/1991, mai apoi ca antrenor în sezonul 2017/2018.

ADVERTISEMENT

În prezent director tehnic al formației din liga a treia Minaur Baia Mare, Miriuță a lansat un atac devastator la adresa jucătorilor lui Dusan Uhrin, după eșecul de la Mioveni, din Casa Pariurilor Liga 1.

Igor Jovanovic, Vlad Morar și Deniz Giafer au fost ”clienții” lui Vasile Miriuță. Primii doi au ieșit cei mai șifonați după discursul fostului tehnician al ”cîinilor”.

ADVERTISEMENT

”E și lipsă de valoare. N-am nimic cu băiatul ăsta, Giafer, dar a jucat săptămâna trecută cu Craiova, a sărit peste Patriche, a luat gol. Acum, la fază fixă, nici nu sare.

Cred că a fost cald și la Mioveni. Păi l-am văzut pe băiatul ăsta, pe Morar, că avea maletă, mai trebuia să-i dau mănușile de la mine de acasă, ca să joace, la 23 de grade.

ADVERTISEMENT

Băi băiatule, tu joci la Dinamo București! Echipa asta trebuie să se salveze. El se plimba pe teren. Și-a tras maleta aia, de parcă erau minus 10 grade afară. Asta îți arată și manieră unor jucători. Îl schimbam în minutul 15. Mai sunt și alții.

Se aduc jucători de afară, nu numai la Dinamo, care nu au valoare. L-ați văzut pe Jovanovic ăsta cât e de lent? A avut la o fază trei metri avans de Rusu și l-a ajuns Rusu. E inadmisibil”, a tunat Miriuță, la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Așa fundaș central eu n-am văzut în Divizia A. Cine l-a adus la Dinamo? El îl certa pe Stoican, că e slab antrenor. Păi stai puțin, băi băiatule, că tu ai două viteze, încet și rezemat de gard și îl cerți pe Stoican?”, a spus Vasile Miriuță, la Looksport.

Nici Dusan Uhrin nu a fost cruțat de Vasile Miriuță

Tehnicianul maramureșean și-a continuat tirada și l-a luat la țintă și pe antrenorul roș-albilor Dusan Uhrin, despre care spune că nu e omul potrivit pentru a o salva pe Dinamo în cel mai negru an din istoria clubului.

”Eu am spus atunci (când a fost rechemat să preia banca lui Dinamo – n.r.) că nu e potrivit Uhrin și spun și de ce. El a salvat Dinamo anul trecut și n-a mai vrut să rămână când a văzut că echipa e în insolvență și au fost probleme cu banii. A plecat acasă. Păi și ai venit înapoi? La ce ai mai venit înapoi?

Uhrin vorbește de improvizații. Îl ai pe Moura. Îl știu pe băiatul ăsta, e de câțiva ani în România. Pe unde a fost a jucat fundaș dreapta. Tu îl bagi fundaș stânga. Îl ai pe Filip, care normal e fundaș stânga și tu joci cu el mijlocaș stânga.

De ce trebuie improvizații? Bagă-l pe Moura fundaș dreapta și pe Filip fundaș stânga. Ce-i așa de greu? Îl bagi pe Grădinaru, care e mijlocaș, fundaș dreapta. Vezi că ai probleme, apoi îl urci în dreapta și pe urmă în stânga.

La baraj îți trebuie luptători. Eu am jucat baraj, cu Sibiul și știu ce înseamnă barajul. Trebuie să fii motivat. Și pe Uhrin nu-l văd să fie motivator. Poate greșesc eu, dar eu spun ce văd”, a adăugat Miriuță.

ADVERTISEMENT