Fotbal intern

Un fost antrenor al lui Dinamo avertizează: “Există riscuri mari când joci din două în două zile”

02.08.2020 | 12:21
Un fost antrenor al lui Dinamo avertizeaza Exista riscuri mari cand joci din doua in doua zile
ADVERTISEMENT

Dinamo este clubul cel mai năpăstuit în această perioadă de pandemie care a lovit întreaga planetă, nu doar țara noastră. Mai întîi a avut primele două meciuri de la reluarea campionatului în iunie amânate, pentru că a fost găsit pozitiv la testul antiCOVID 19 magazionerul clubului.

Nu a apucat să își joace restanțele, acasă cu Chindia și la Sibiu, cu Hermanstadt, pentru că a venit lovitura și mai grea. Nu mai puțin de 21 de persoane din lot și din anturajul echipei s-au infestat cu coronavirus și echipa a intrat în carantină 14 zile.

ADVERTISEMENT

LPF nu a decis să acorde victorii la masa verde cu 3-o adversarelor lui Dinamo, mai ales că având doar 21 de puncte Dinamo este în mare pericol de a retrograda pentru prima dată în istoria clubului. A decis ca după ce testele vor ieși negative să se recupereze cele cinci meciuri restanță la interval de două zile, o medie infernală de meciuri pentru jucători, mulți dintre ei reveniți după ce au avut virusul.

Avertismentul lui Ion Marin, fost jucător și antrenor la Dinamo

LPF cere ca Dinamo să își joace toate partidele până la ultima etapă, ca atunci meciurile să aibă loc toate la aceeași oră și în aceeași zi, cu excepția celor care nu implică zona retrogradării directe și a locului de baraj, adică poziția a 12-a.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător și în mai multe rânduri antrenor la Dinamo, Ion Marin, atrage atenția asupra imensului pericol pentru jucători de a susține meciuri din două în două zile. El a vorbit la Digi Sport pe această temă.

Risc enorm să se joace din 48 de ore în 48 de ore

”Dinamo are o situație extrem de dificilă. A pierdut jucători, nu a avut continuitate în pregătire, e un cuplu de antrenori care nu a avut niciun meci. Nici nu știu dacă au apucat să îi cunoască pe jucători.

ADVERTISEMENT

Prin jocurile astea din două în două zile, nu știu dacă vor face față. Din punctul meu de vedere, faorte importantă este poziția doctorului. Eu vă spun că există riscuri extrem de mari jucând din două în două zile. Nu putem juca din 48 în 48 de ore când organismul nu își revine.

Jucătorii se pot accidenta grav cu mare ușurință

Pericolul de accidente este foarte mare. Să ne ferească Dumnezeu să nu se întâmple ceva pe teren cu vreun jucător. Eu nu știu cum au avut curaj să progameze din 48 în 48 de ore meciuri oficiale. Dacă se întâmplă ceva cu un jucător pe teren? Să ne ferească Dumnezeu. Dar ca să ne ferească Dumnezeu trebuie să fim corecți”

ADVERTISEMENT

Primul meci de la revenirea câinilor în activitate are loc duminică, 2 august, pe terenul celor de la Voluntari, o deplasare extrem de dificilă în fața uneia dintre echipele bune din play-out.

ADVERTISEMENT