News

Unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, dezvăluiri neaşteptate: “Era anxioasă. Am sfătuit-o să se opereze la sâni, a fost momentul de cotitură al carierei”

14.07.2019 | 10:55
Unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep dezvaluiri neasteptate Era anxioasa Am sfatuito sa se opereze la sani a fost momentul de cotitura al carierei

Simona Halep este numele care circulă acum pe buzele tuturor, se află în fluxul tuturor agenţiilor de presă din întreaga lume, ocupă spaţii importante în toate pubilicaţiile de sport sau cu pagini de sport de pe mapamond. Şi asta după ce a devenit campioană la Wimbledon, dar nu atât pentru că a câştigat acest turneu de Grand Slam, ci, în special pentru maniera de mare campioană în care a făcut-o. Toată lumea încă se întreabă cum a fost posibilă o asemenea lecţie de tenis să îi fie administrată unei jucătoare cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră.

Un fost antrenor al Simonei Halep, dezvăluire neaşteptată despre campioana de la Wimbledon

Simona s-a schimbat mult în bine faţă de Simona de acum un an sau câţiva ani. Nu mai este acea apărătoare care îşi începe de la prima minge rolul de pradă la hăituiala adversarului, ci este ea cea care a pus puşca la ochi şi ţinteşte cât poate de mult colţurile terenului, pentru a face viaţa imposibilă celui din faţă. O schimbare pozitivă, un look de adevărată campioană, departe de vechea Simonă.

Unul dintre primii ei antrenori, Firicel Tomai, a descris la Digi Sport Matinal, la emisiunea lui Viorel Grigoroiu, tocmai perioada de început a lui Halep, când se pregătea să îşi ia racheta şi să înceapă urcuşul spre Everestul gloriei. Era o Simona timidă, chiar complexată de un anumit aspect anatomic care o şi deranja când juca şi antrenorul, intuind problema, i-a dat un sfat, care a şi fost urmat de campioana de azi de la Wimbledon.

Simona Halep împreună cu Firicel Tomai

Un sfat care i-a schimbat cariera Simonei Halep

“Era anxioasă din cauza problemelor cu sânii. Nu avea încredere în ea. Am sfătuit-o să se opereze şi acela a fost momentul de cotitură al carierei sale. Sunt foarte fericit pentru Simona, pentru aceste performanţe incredibile” – a spus Firicel Tomai, unul dintre cei care a pus umărul ca Simona Halep să ajungă astăzi la nivelul la care se află. Simona Halep avea probleme de mişcare din cauza sânilor prea mari, dar şi la spate, şi a ales să se opereze, decizie care a ajutat-o să urce în clasament.

Cu aceste două turnee de Grand Slam câştigate, Roland Garros şi Wimbledon, cu alte trei finale jucate, la care a fost extrem de aproape de titlu în 2017, tot la Roland Garros şi în 2018 la Australian Open, cu semifinale la Wimbledon 2014 şi US Open 2016, unde a pierdut când era favorită, se întregeşte un palmares remarcabil şi mai este loc pe viitor pentru ca salba de performanţe să se îmbogăţească.