Sport

Un fost antrenor important din Liga 1 le desființează pe FCSB și CFR Cluj. ”Care Europa? Europa săracilor, Europa amărâților!”

Unul dintre antrenorii importanți din fotbalul românesc mărturisește că nu mai suportă să vadă echipele autohtone în cupele europene.
16.09.2022 | 12:22
Un fost antrenor important din Liga 1 le desfiinteaza pe FCSB si CFR Cluj Care Europa Europa saracilor Europa amaratilor
Evoluții echipelor CFR Cluj și FCSB în cupele europene criticate aspura de un fost antrenor important din România. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a remizat cu Anderlecht 0-0, iar CFR Cluj a fost învinsă, acasă, de Sivasspor 0-1, în Conference League. Prestațiile românilor au fost criticate aspru de unul dintre antrenorii cu ștate vechi în fotbal.

Jocul echipelor românești, imposibil de urmărit: ”E greu să vezi două meciuri din fotbalul românesc în aceeași zi”

Ioan Sdrobiș s-a retras din fotbal, dar rămâne unul dintre tehnicienii a cărui analize lovesc în plin mediocritatea în care se scaldă echipele românești.

ADVERTISEMENT

Cel alintat ”Părintele” a mărturisit că i-a fost extrem de greu să le urmărească pe FCSB și CFR Cluj în meciurile pe care le-au disputat, joi, cu Anderlecht și Sivasspor.

”Vă spun sincer, e greu să vezi două jocuri din fotbalul românesc în aceeași zi. Dacă nu știam că vin la emisiune, zău dacă mă uitam la aceste meciuri. Din patru jocuri, s-au obținut două puncte…vă dați seama ce nivel?

ADVERTISEMENT

L-am auzit la interviuri pe Nicolae Dică, spunea că «e mulțumit de partida făcută de FCSB». Am ajuns să ne mulțumim cu atât? Anderlecht nu mai e Anderlecht de ani de zile, Bruges e la putere în Belgia. 

Iar CFR… știe cineva să-mi spună echipa de start a lui CFR? Dacă-mi pune cineva pistolul la tâmplă și mă pune să-i zic echipa Stelei (FCSB – n.r.) de la cap la coadă, îi zic: «Trage, dom’le, și lasă-mă-n pace!»”, a comentat Sdrobiș.

ADVERTISEMENT

”Părintele” Sdrobiș, despre Conference League: ”E cupa satelor”

Venerabilul antrenor Ioan Sdrobiș deplânge situația în care a ajuns fotbalul intern și blamează Conference League, ultima competiție continentală în care echipele din România mai evoluează.

”Spunea Dică, săracul, că a dus echipa în Europa. Care Europa? Europa săracilor, Europa amărâților! Uitați-vă la Sheriff Tiraspol, asta înseamnă să intri în Europa, să reușești puncte acolo.

ADVERTISEMENT

Conference League e Cupa Satelor, sunt echipe modeste. Asta e imaginea clară a nivelului foarte scăzut din fotbalul românesc”, a tunat Sdrobiș, la GSP.ro.

Tehnicianul de 76 de ani consideră că antrenorii și finanțatorii din România au o contribuție importantă la decăderea fotbalului din cauza eternelor lamentări și a lipsei unei atitudini pro active.

”După meciuri, toată lumea de la noi vina pe vânt, pe arbitru, pe adversar. De unde să apară rezultate din acest haos generalizat? De unde atâta nebunie în fotbalul românesc.

Și mai vrem rezultate…? Să nu ne mai mire rezultatele naționalei când vedem ce se întâmplă la cluburi”, a încheiat Ioan Sdrobiș.

ADVERTISEMENT