ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Un fost antrenor la Craiova, scut pentru Papură: „Până nu arată că nu poate, de ce nu-l laşi?”

Autor: Razvan Iova - Craiova | 18.12.2020 | 11:25
Un fost antrenor la Craiova, scut pentru Papură: „Până nu arată că nu poate, de ce nu-l laşi?”
Un fost antrenor la Craiova, scut pentru Papură: „Până nu arată că nu poate, de ce nu-l laşi?”. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Un fost jucător şi antrenor al Universităţii Craiova a făcut scut pentru a-l apăra pe Corneliu Papură, actualul tehnician al oltenilor: „Până nu arată că nu poate, de ce să nu-l lași?”

ADVERTISEMENT

Papură are trei victorii și un egal în noul său mandat pe banca Științei. Suporterii au început să se obișnuiască cu ideea că acesta este omul potrivit la momentul potrivit și chiar au început să-l agreeze, fiind convinși că echipa arată mai bine decât pe vremea lui Cristiano Bergodi.

Fostul fundaș are de dat un examen de maturitate și încearcă să dea lovitura. Papură vrea să o bată pe FCSB pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Victor Naicu, fost antrenor și jucător al Universității Craiova, scut pentru Corneliu Papură: „Până nu arată că nu poate, de ce nu-l laşi?”

Fostul jucător al Universității Craiova în perioadele 1995-1998 și 2000-2002, Victor Naicu a stat pe banca Științei în sezonul 2015-2016, atunci când echipa a fost aproape să ajungă în Europa League, deși se afla în play-out. Situația a făcut ca la acea dată să meargă în cupele europene echipa de pe primul loc din play-out, deoarece insolvența era o obișnuință deja la formațiile care puteau să joace în Europa din play-off.

ADVERTISEMENT

Din păcate, oltenii au ratat șansa de a juca în preliminariile Europa League. În ultimul meci al sezonului, Universitatea avea nevoie de un rezultat bun al Timișoarei în fața echipei din Iași. Gazdele au condus cu 2-0, dar moldovenii au revenit și au câștigat cu 3-2: „Când eram eu, ne antrenam pe la Mischii, pe la Işalniţa, pe unde apucam, mai prindeam înainte de meci un antrenament pe Extensiv, unde se juca atunci. Îmi amintesc cum strâmbau din nas bulgarii când mergeam să ne antrenăm pe la Işalniţa.

Şi chiar şi aşa, am fost aproape să prindem un loc de Europa, chiar şi din play-out. Atunci a fost un retur de sacrificiu,” a declarat Naicu la Oltenia TV.

Victor Naicu
Victor Naicu este deținător al licenței PRO și a condus Universitatea Craiova alături de Daniel Mogoșanu

Conform fostului tehnician al Craiovei, clubul ar trebui să dea mai multă șansă antrenorilor din Oltenia. Naicu se bucură pentru revenirea lui Corneliu Papură pe banca Științei: „Papură a făcut o treabă bună de fiecare dată când a fost şi acum este o continuare a muncii de atunci. 

ADVERTISEMENT

Nu cred că poate cineva să-şi garanteze titlul. Echipa putea să câştige campionatul dacă rămânea Cornel, fiindcă nu l-a câştigat cu Bergodi, nu? De ce să nu dăm credit unui craiovean? Până nu arată că nu poate, de ce nu-l laşi?”

Universitatea Craiova nu devine favorită la titlu nici dacă le bate pe FCSB și CFR Cluj: „Nu există favorită”

Crescut în spiritul alb-albastru, Victor Naicu își dorește din suflet ca Universitatea să aibă forța de a câștiga cu FCSB și CFR Cluj: „Aş vrea să câştige Craiova, nu contează scorul. Ar fi ideal 6 puncte din două meciuri, dar nici asta nu ar face din Craiova favorită la titlu. Nu există favorită la titlu, fiindcă se înjumăţesc punctele”

ADVERTISEMENT

Dacă erau fanii în tribune, Universitatea avea 1-0 de la vestiare. Oltenii judecă mai aspru, dar la început sau în momentele bune, echipa este încurajată cu frenezie. Dintre toate echipele, Craiova este cea mai dezavantajată prin interzicerea fanilor.

Cu cât se prelungeşte această absenţă a spectatorilor, dispare farmecul fotbalului, deşi văd în alte campionate că sunt suporteri pe stadioane,” a adăugat Naicu la emisiunea „Activ Arena”

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan era una dintre vedetele formației pe vremea când fostul fundaș central se afla la cârma Științei, alături de Daniel Mogoșanu: „E un jucător de moral. Eu am crezut că poate confirma în străinătate, dar este mai mămos. La Craiova, toţi îl aveam la suflet şi îl cocoloşeam.

Ivan este copilul Craiovei, dar n-a început cum se aştepta lumea şi nu e uşor să treci peste anumite critici. Când nu vine golul îţi pierzi încrederea treptat. Să sperăm că va reveni în forţă şi va fi din nou acel Ivan cu tumbe

„Mihai Rotaru nu a fost în fotbal, nu a jucat, dar cu siguranţă ştie ce se petrece în club, începând de la grupele de copii de 10 ani,” a mai declarat fostul colaborator al lui Adrian Mutu de la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Victor Naicu are peste 90 de partide în tricoul Universității Craiova și 180 în prima ligă a României.


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!