Pariuri sportive

ŞOCANT! A antrenat în Liga 1 şi acum e acuzat că face din parte din MAFIA ITALIANĂ!

Un fost antrenor străin care a activat în prima divizie din România este acum anchetat în Italia pentru complicitate la activitate de tip mafiot, cu scopul obţinerii promovării unei echipe în...
23.01.2014 | 13:56
SOCANT A antrenat in Liga 1 si acum e acuzat ca face din parte din MAFIA ITALIANA
ADVERTISEMENT

Un fost antrenor străin care a activat în prima divizie din România este acum anchetat în Italia pentru complicitate la activitate de tip mafiot, cu scopul obţinerii promovării unei echipe în Serie B prin mijloace în afara legii.

“Principele” a avut nouă eşecuri consecutive la FC Argeş!

Cît timp a îmbrăcat tricoul Romei şi el echipei naţionale a Italiei, Giuseppe Giannini a fost unul dintre cei mai adulaţi jucători. Nu întîmplător, datorită eleganţei sale în joc, dar şi în ţinuta sa din afara stadionului, el a fost alintat de către presă şi de către suporteri “Principele”. Ca antrenor este însă departe de performanţele de pe gazon, activînd numai la echipe din ligi inferioare şi în sezonul 2006-2007, timp de nouă etape, la cîrma lui FC Argeş. Cînd l-au văzut la Piteşti în carne şi oase pe Giannini oficialii argeşeni au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de picior. Inclusiv primarul oraşului a cerut ca lui Giannini să i se satisfacă orice pretenţii, pentru că nu vine oricînd în Piteşti un personaj atît de înalt ca nume şi imagine”. Şi “Principele” a avut tot ce şi-a dorit, doar echipa nu a avut nici măcar un punct timp de nouă meciuri! Atît de mare a fost deficitul creat de perioada Giannini încît Argeşul nu a mai putut evita retrogradarea.

ADVERTISEMENT

Giuseppe-Giannini

FOTO ISTORICĂ LA PITEŞTI

Fostul patron al Argeşului, Cornel Penescu, primul din stînga, ajuns între timp în spatele gratiilor, încîntat să-l cunoască pe marele Giannini, centru, cu mîinile în buznar

poza_001_00008858_1148723737_00

L-a antrenat şi pe Piovaccari

În 2008 Giannini a fost numit antrenor la echipa de ligă a treia Gallipoli. Şi a reuşit performanţa carierei de antrenor, promovarea în a doua divizie. Unde echipa s-a desfiinţat după un tur foarte bun, din cauza gravelor probleme financiare. În 2011 a ajuns la Grosseto, unde l-a antrenat pe actualul stelist Federico Piovaccari, iar din 2013 a prins contractul vieţii, selecţioner al Libanului, cu care a reuşit să ajungă în grupa finală pentru calificare.

ADVERTISEMENT

WCCOR1_0L318N5L-082--473x264

Meciul promovării a fost aranjat de Camora

Giuseppe Giannini este chemat acum în faţa instanţei într-o postură pe care nici unul dintre fanii “Principelui” nu şi-ar fi putut-o imagina. Giannini este acuzat de participare deliberată la acţiune de tip mafiot, desfăşurată cu sprijinul unor capi ai celebrei Camore, în anul 2008, avînd ca scop realizarea promovării celor de la Gallipoli. Concret, echipa avea nevoie ca aerul în ultimele etape de trei puncte în meciul cu Real Marcianise şi oamenii Camorei s-au pus imediat în mişcare. 50.000 de euro a fost preţul corect ca meciul să fie un spectacol bine regizat, terminat cu scorul de 3-2 pentru Gallipoli. Practic, fără ajutorul celor din clanul Contini Gallipoli nu ar fi promovat şi dosarul acestui caz consemnează că antrenorul Giannini a cerut asigurări celor doi oameni ai Camorei prezenţi la întîlnirea în care s-au adus banii negri pentru plata jucătorilor adverşi că tot familia Contini va lua legătura şi cu fotbaliştii de la Marcianise, pentru a rezolva complet problema! Arestarea recentă a 90 de membri ai clanului Contini a permis procurilor să deschidă şi acest dosar de fraudă sportivă.

Tags: