Sport

Un fost arbitru a analizat penalty-ul de la FC U Craiova – FCSB: ”A fost șmecher în a specula o neatenție”

Un fost arbitru internațional a explicat că penalty-ul din meciul FC U Craiova - FCSB a fost corect acordat și crede că Vali Crețu chiar a fost ”șmecher”.
20.09.2021 | 22:32
Un fost arbitru a analizat penaltyul de la FC U Craiova  FCSB A fost smecher in a specula o neatentie
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” s-au impus cu 1-0 după o lovitură de pedeapsă transformată de Claudiu Keșeru după un fault în careu comis de Bradley Diallo asupra lui Crețu.

La finalul întâlnirii, fundașul dreapta al vicecampioanei României a afirmat că a fost ”mai șmecher” decât adversarul său la faza respectivă.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul de la FC U Craiova – FCSB, disecat de un fost arbitru

Fostul arbitru Marius Avram consideră că penalty-ul acordat de Iulian Călin la întâlnirea FC U Craiova – FCSB este clar ca lumina zilei și consideră că ”șmecheria” lui Vali Crețu a fost că a știut să profite de neatenția lui Diallo.

”În meciul cu FCSB, a fost această fază de penalty dificilă pentru arbitru, în care a lăsat și jocul să continue, i-a semnalizat asistentul o lovitură de la 11 metri atipică un pic pentru fotbal, pentru că acolo e un contact și jucătorul de la Craiova pur și simplu se uita după minge, în alergare.

ADVERTISEMENT

Crețu îi ia fața și aici intervine această șmecherie a lui Crețu. Dar să știți că el a fost șmecher nu în a obține un fault care nu există. A fost șmecher în a specula o neatenție, o neglijență a unui adversar, care fiind cu privirea după minge nu își dă seama că atacantul îi ia fața, intenționat sau nu”, a declarat Avram pentru prosport.ro.

Avram a dat verdictul: penalty

Marius Avram este de părere că penalty-ul dictat de Iulian Călin nu e în spiritul fotbalului, dar este perfect regulamentar și crede că la formația lui Adrian Mutu s-a adunat multă frustrare după erorile de arbitraj din etapele precedente.

ADVERTISEMENT

”A fost penalty, un penalty pe care suporterii nu îl plac. Nu e în spiritul fotbalului acest gen de fault, dar arbitrul este obligat să respecte legile jocului și conform legilor jocului este fault.

Din punct de vedere al arbitrajului, cred că la Craiova s-au acumulat niște nemulțumiri, pentru că să nu uităm că în etapele trecute au avut cu adevărat motive să fie nemulțumiți, cu goluri înscrise din ofsaid, cu penalty-uri neacordate, cu penalty-uri acordate greșit pentru adversar”, a mai spus fostul arbitru.

ADVERTISEMENT

Mutu a tunat la finalul întâlnirii

MM Stoica nu a ezitat să-l apostrofeze pe Crețu pentru declarația referitoare la penalty-ul din meciul cu FC U Craiova și a menționat că l-a luat durerea de cap când a auzit ce a spus fundașul dreapta al FCSB-ului.

Adrian Mutu a venit la declarațiile de la finalul întâlnirii FC U Craiova – FCSB 0-1, din etapa a 9-a a Ligii 1, extrem de nervos și a acuzat brigada de arbitri că a viciat rezultatul considerând că penalty-ul a fost extrem de ușor acordat.

”Tactic am stat foarte bine, am închis toate culoarele. În afara şutului lui Cordea din prima repriză FCSB nu a ajuns la poartă. Un penalty foarte uşor acordat. Arbitrajul ăsta şmecheresc îl cunosc şi eu. A fost un arbitraj şmecheresc”, a spsu Mutu.


  • (P) Cota BETANO pentru CS Hunedoara – FCSB: 2,20 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: