Sport

Un fost arbitru a analizat penalty-ul de la FC U Craiova – FCSB: ”A fost șmecher în a specula o neatenție”

Un fost arbitru internațional a explicat că penalty-ul din meciul FC U Craiova - FCSB a fost corect acordat și crede că Vali Crețu chiar a fost ”șmecher”.
20.09.2021 | 22:32
Un fost arbitru a analizat penalty-ul de la FC U Craiova - FCSB: ”A fost șmecher în a specula o neatenție”
Un fost arbitru internațional a explicat că penalty-ul din meciul FC U Craiova - FCSB a fost corect acordat și chiar crede că Vali Crețu a fost ”șmecher”. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” s-au impus cu 1-0 după o lovitură de pedeapsă transformată de Claudiu Keșeru după un fault în careu comis de Bradley Diallo asupra lui Crețu.

La finalul întâlnirii, fundașul dreapta al vicecampioanei României a afirmat că a fost ”mai șmecher” decât adversarul său la faza respectivă.

Penalty-ul de la FC U Craiova – FCSB, disecat de un fost arbitru

Fostul arbitru Marius Avram consideră că penalty-ul acordat de Iulian Călin la întâlnirea FC U Craiova – FCSB este clar ca lumina zilei și consideră că ”șmecheria” lui Vali Crețu a fost că a știut să profite de neatenția lui Diallo.

ADVERTISEMENT

”În meciul cu FCSB, a fost această fază de penalty dificilă pentru arbitru, în care a lăsat și jocul să continue, i-a semnalizat asistentul o lovitură de la 11 metri atipică un pic pentru fotbal, pentru că acolo e un contact și jucătorul de la Craiova pur și simplu se uita după minge, în alergare.

Crețu îi ia fața și aici intervine această șmecherie a lui Crețu. Dar să știți că el a fost șmecher nu în a obține un fault care nu există. A fost șmecher în a specula o neatenție, o neglijență a unui adversar, care fiind cu privirea după minge nu își dă seama că atacantul îi ia fața, intenționat sau nu”, a declarat Avram pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Avram a dat verdictul: penalty

Marius Avram este de părere că penalty-ul dictat de Iulian Călin nu e în spiritul fotbalului, dar este perfect regulamentar și crede că la formația lui Adrian Mutu s-a adunat multă frustrare după erorile de arbitraj din etapele precedente.

”A fost penalty, un penalty pe care suporterii nu îl plac. Nu e în spiritul fotbalului acest gen de fault, dar arbitrul este obligat să respecte legile jocului și conform legilor jocului este fault.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al arbitrajului, cred că la Craiova s-au acumulat niște nemulțumiri, pentru că să nu uităm că în etapele trecute au avut cu adevărat motive să fie nemulțumiți, cu goluri înscrise din ofsaid, cu penalty-uri neacordate, cu penalty-uri acordate greșit pentru adversar”, a mai spus fostul arbitru.

Mutu a tunat la finalul întâlnirii

MM Stoica nu a ezitat să-l apostrofeze pe Crețu pentru declarația referitoare la penalty-ul din meciul cu FC U Craiova și a menționat că l-a luat durerea de cap când a auzit ce a spus fundașul dreapta al FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a venit la declarațiile de la finalul întâlnirii FC U Craiova – FCSB 0-1, din etapa a 9-a a Ligii 1, extrem de nervos și a acuzat brigada de arbitri că a viciat rezultatul considerând că penalty-ul a fost extrem de ușor acordat.

”Tactic am stat foarte bine, am închis toate culoarele. În afara şutului lui Cordea din prima repriză FCSB nu a ajuns la poartă. Un penalty foarte uşor acordat. Arbitrajul ăsta şmecheresc îl cunosc şi eu. A fost un arbitraj şmecheresc”, a spsu Mutu.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik