Sport

Un fost arbitru FIFA a dat verdictul după FCSB – U Cluj 1-1: „A fost penalty clar! Dar Șerban trebuia eliminat!”

Marius Avram, fost arbitru din SuperLiga, a vorbit despre cele mai controversate faze ale duelului dintre FCSB și Universitatea Cluj, scor 1-1.
19.07.2022 | 13:22
Un fost arbitru FIFA a dat verdictul dupa FCSB  U Cluj 11 A fost penalty clar Dar Serban trebuia eliminat
Un fost arbitru a dat verdictul după FCSB - U Cluj 1-1. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru a vorbit despre ce s-a întâmplat la hențul în careu făcut de Romario Pires în minutul 30, explicând că ecranul VAR nu a funcționat, motiv pentru care arbitrul Marian Barbu nu a putut revedea faza.

Un fost arbitru FIFA a dat verdictul după FCSB – U Cluj 1-1

Fostul arbitru FIFA Marius Avram a analizat fazele controversate din FCSB-U Cluj, explicând că vicecampioana României trebuia să primească un penalty, dar și că Sorin Șerban trebuia eliminat după o intrare dură asupra lui Remacle.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că trebuia să iasă un comunicat imediat după meci, nu ceva din surse la o zi după meci. E un penalty evident, e un henț pe care l-a făcut fără vreun motiv anume, a fost ceva la care nu se aștepta nimeni.

Și Marian Barbu mergea, deci nu alerga, la faza aia, ceea ce îmi spune că nu se aștepta să facă henț jucătorul lui U.

ADVERTISEMENT

Din informațiile pe care le am eu, cei de la VAR i-ar fi spus lui Marian că dacă ar fi funcționat ecranul, l-ar fi chemat să vadă faza.

Când nu ești sigur de henț, dă-l în afara careului, așa e reglementarea UEFA. Ei în cabină s-au găsit în ipostaza de a arăta faza, dar fără să aibă cum să vadă faza pe ecran”, a spus Marius Avram, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Șerban trebuia eliminat! E un atac grosolan”

Marius Avram a continuat și a vorbit și despre faultul dur al lui Sorin Șerban din debutul meciului, căruia i-ar fi acordat cartonașul roșu, considerând atacul intenționat:

„El nu a văzut hențul. E o fază destul de clară pentru toată lumea, nu trebuie să fie vina tuturor pentru că nu ai văzut o fază de henț. Nu ne-am născut cu ecrane, trebuie să fim atenți în continuare.

ADVERTISEMENT

Trebuia să se dea cartonaș roșu la Șerban în startul meciului, de altfel, așa se spune, că primele 10 minute și ultimele 10 minute sunt cele care contează într-un meci.

La acel fault ecranul de la VAR mergea, dar nimeni nu l-a chemat pe Marian să se uite la fază, fiind de părere că a fost vorba despre o fază care a fost între a da cartonașul galben și a da cartonașul roșu”.

„Eu nu sunt de acord, sunt de părere că se impunea acordarea cartonașului roșu ținând cont de intensitate și de cum s-a dus jucătorul FCSB-ului cu talpa ridicată spre adversar, a fost ceva intenționat.

E ca și cum aș vrea să îi dau cuiva un pumn în gură, însă nu reușesc să-l lovesc și mi se acordă cartonașul galben pentru intenție și pentru că nu am reușit să-mi duc gestul la bun sfârșit.

Este un atac grosolan, care trebuia sancționat în acel moment”, a mai spus Marius Avram.

ADVERTISEMENT
Tags: