Sport

Un fost arbitru FIFA, reacție dură după suspendarea lui Cristi Săpunaru: „Înseamnă liber la flegme, la scandal și la bătăi”

Un fost arbitru FIFA a criticat decizia Comisiei de Disciplină care l-a suspendat o etapă pe Cristi Săpunaru în urma incidentelor din meciul FC ”U” Craiova 1948 - Rapid București.
29.09.2022 | 10:43
Un fost arbitru FIFA reactie dura dupa suspendarea lui Cristi Sapunaru Inseamna liber la flegme la scandal si la batai
Un fost arbitru FIFA, reacție dură după suspendarea lui Cristi Săpunaru: „Înseamnă liber la flegme, la scandal și la bătăi”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru din Liga 1 a comentat suspendarea minimă suferită de Cristian Săpunaru în urma incidentelor petrecute la meciul dintre FC ”U” Craiova și Rapid. „Căpitanul” giuleștenilor a primit și o amendă în valoarea de 9.400 de lei.

Reacție dură a lui Marius Avram: „Înseamnă liber la flegme, la scandal și la bătăi”

După ce decizia luată de Comisia de Disciplină în cazul lui Cristian Săpunaru a fost aspru criticată de MM Stoica și Marius Avram consideră că pedeapsa primită de fundașul Rapidului este nesemnificativă.

ADVERTISEMENT

„Decizia luată înseamnă de fapt liber la flegme, liber la scandal, liber la bătăi, pentru că dacă astăzi tu nu i-ai suspendat practic deloc, la următoarele meciuri la care un jucător va scuipa un spectator, la următoarele meciuri la care cineva va merge de la clubul gazdă și va provoca o galerie și lucrul ăsta va provoca un scandal, la următorul meci la care intră pe tunel persoane care nu au ce căuta și lovesc jucători, trebuie să dai aceeași decizie”, a spus Marius Avram, pentru Pro Sport.

Decizia de suspendare a lui Cristi Săpunaru a venit într-un moment oportun pentru Rapid. „Căpitanul” din Giulești nu a putut evolua în victoria din Cupa României Betano, scor 0-3 cu CS Afumați. Astfel, Săpunaru va fi pe teren în partida din campionat cu Chindia Târgoviște care se joacă luni, 3 octombrie, ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Marius Avram: „Nu vorbesc de Săpunaru, Craiova, nu contează numele”

Nici echipa lui Adrian Mititelu, FC ”U” Craiova 1948, nu a scăpat de pedeapsă și a fost sancționată cu 52.500 de lei. Marius Avram vrea ca incidentele similare cu cele de la Tg. Jiu să nu mai aibă loc.

„Vorbim despre decizii echilibrate ale Comisiei de Disciplină care trebuie să ia aceeași decizie pe spețe similare. Nu vorbesc despre Săpunaru, Craiova, nu contează numele. E vorba despre un principiu.

ADVERTISEMENT

Ai luat o decizie azi, trebuie să iei aceeași decizie pe viitor. Sper să nu mai vedem asemenea imagini, dar e posibil, la nervi, să le mai vedem, pentru că aceste conflicte nu se opresc”, a mai spus Marius Avram.

Alex Bourceanu, despre suspendarea „blândă” a lui Săpunaru: „Astea ar fi circumstanțele atenuante”

Alex Bourcenu a vorbit despre motivele care ar putea sta în spatele suspendării de doar o etapă primită de Cristi Săpunaru. Fostul fotbalist al FCSB-ului crede că atât fotbalistul Rapidului, cât și echipa finanțată de Adrian Mititelu au fost de vină.

ADVERTISEMENT

„Fiecare parte are vină, pentru că au existat acolo persoane care nu ar fi trebuit să fie la vestiare. Pe toate stadioanele se întâmplă asta, fără a le lua apărarea celor de la Craiova. 

Cred că s-a luat în considerare faptul că au existat persoane care nu ar fi trebuit să fie acolo, cred că s-a mai luat în calcul și faptul că a fost furat un steag al Rapidului. Astea ar fi circumstanțele atenuante pentru Săpunaru. Timing-ul a fost unul foarte bun, a scăpat de suspendare după meciul din Cupă”, a mărturisit Alex Bourceanu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT