Sport

Un fost atacant de la FCSB e în cădere liberă! Ultima echipă l-a dat și ea afară după numai șase luni

Clubul grec Levadiakos a anunțat încetarea amiabilă a contractului cu fostul atacant al FCSB, Adrian Petre, jucător care sosise la gruparea elenă în vară.
02.02.2023 | 13:40
Un fost atacant de la FCSB e in cadere libera Ultima echipa la dat si ea afara dupa numai sase luni
Adrian Petre, la FCSB, în meciul care i-a adus singurul trofeu, Cupa României. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Plecat de la Farul, în vară, Adrian Petre nu a convins nici în străinătate. Mai exact în Grecia, acolo unde semnase un contract pe doi ani cu Levadiakos.

Șase meciuri, zero reușite, pentru Adrian Petre la Levadiakos

Lansat în fotbal în orașul natal, Arad, Adrian Petre a avut, pe perioada junioratului, prestații foarte bune. A trecut pe la toate loturile naționale. Iar la naționala Under 21 a bifat 18 apariții, înscriind de cinci ori.

ADVERTISEMENT

În aceeași perioadă, a avut prestații consistente și în Danemarca, pentru Esbjerg. Acestea i-au adus un transfer la FCSB, cu care a și cucerit, în stagiunea 2019/20, Cupa României.

Nu a convins însă nici aici. Gigi Becali l-a lăsat, liber de contract, să plece la UTA. ”Nu are nicio treabă și ratează 100 de ocazii pe meci”, spunea patronul FCSB după ce i-a urmărit evoluțiile în tricoul arădenilor.

ADVERTISEMENT

Jucătorul avea însă să ajungă sub comanda lui Gică Hagi. Iar acesta, așa cum a făcut-o și-n cazul altor fotbaliști, l-a revitalizat. Dovadă prestațiile care aminteau de oportunismul în fața porții pe care-l probase la danezi, ori la naționala Under 21.

A izbutit să marcheze nouă goluri marcate în 34 de meciuri. Însă, la începutul actualei campanii, Gică Hagi a decis să se despartă de atacant. Iar acesta, din postura de jucător liber, a semnat cu formația greacă Levadiakos, pe doi ani.

ADVERTISEMENT

Era vazut drept soluția ofensivă care să permită echipei evitarea retrogradării. N-a prins însă decât cinci meciuri, n-a izbutit să înscrie și nici să ofere vreo pasă de gol.

Iar ultima apariție a fost în Cupa Greciei, într-un 1-2 cu Aris, pe 16 decembrie 2022, când a jucat 13 minute. Urmarea? Astăzi, Levadiakos a anunțat încheierea de comun acord a contractului.

ADVERTISEMENT

”Levadiakos anunță că a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului cu fotbalistul Adrian Petre. Îi dorim sănătate și succes în carieră”, precizează comunicatul oficial al echipei.

  • 6 meciuri, 0 goluri, acestea sunt cifrele lui Adrian Petre în perioada petrecută la Levadiakos
ADVERTISEMENT