Fotbal intern

Un fost campion cu Universitatea nu-i dă Craiovei nicio șansă la titlu: „Echipa e modestă!”. Exclusiv

29.01.2021 | 11:30
Un fost campion cu Universitatea nui da Craiovei nicio sansa la titlu Echipa e modesta Exclusiv
Florin Oprea, fostul mare portar al Universității Craiova, interviu exclusiv: „Echipa e modestă!”
ADVERTISEMENT

Florin Oprea, fostul mare portar al Universității Craiova și câștigător al primului titlu de campioană din istoria clubului din Bănie, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK. Acesta a vorbit despre situația actuală prin care trece Știința și a catalogat trupa lui Papură drept modestă. 

Oltenii sunt într-o cădere de formă. Au ajuns la șase meciuri consecutive fără victorie, egalând un record negativ care data din sezonul 2014-2015.

ADVERTISEMENT

Oprea a adus aminte despre primul titlu câștigat de Craiova, în sezonul 1973-1974 și despre condițiile din acele vremuri: „Mergem 40 de oameni într-un autobuz,” a declarat legenda vie a fotbalului craiovean.

Florin Oprea, fostul mare portar al Universității Craiova, interviu exclusiv pentru FANATIK: „Echipa e modestă”

Domnule Oprea, vă sun din partea FANATIK. Aș vrea să vorbim puțin despre situația Universității Craiova din acest moment. Cum vi se pare echipa?

ADVERTISEMENT

– Ce să vă spun, măi, tată..Echipa mi se pare modestă. Jucătorii au o evoluție modestă. Când merge atacul, nu merge apărarea și invers. Să sperăm că își revin. Păcat de ei… domină, domină, dar nu are cine să marcheze, asta este problema. În apărare, problemele sunt legate de fazele fixe.

Florin Oprea
Florin Oprea, fostul mare portar al „Campioanei unei Mari Iubiri”

De Corneliu Papură ce spuneți?

– Nu am nimic cu băiatul. Sunt convins că vrea, își dorește. Nu știu la capitolul psihologic. Eu știu că pe timpul meu se lucra și așa… altfel, dar acum dacă îl superi pe domnul jucător… își ia bagajul și pleacă. Acum, contractele sunt pe bani și pe câteva luni. Înainte, pe vremea mea, faceai contracte cât timp erai la facultate, aveai niște treburi de rezolvat. Acum, semnează pe un an de zile și câteva luni stă accidentat. Eu văd că jucătorii vor, dar probabil atâta pot

ADVERTISEMENT

Când erați la Universitatea Craiova, în acei ani glorioși, ați avut o serie din aceasta negativă vreodată?

– Nu exista așa ceva. În primul rând, noi făceam legea acasă. Nimeni nu ne bătea, le luam gâtul la toți. Se mai întâmpla și câte o minune. Afară era altceva… Erau alte vremuri. Eu nu cred că acum se mai lucrează la arbitri. În acele vremuri, „fluierașii” își făceau cruce să nu îi delege când jucam cu Steaua, Dinamo sau Victoria. De exemplu, cel de la Voluntari – Craiova, băiatul acela, mi-a plăcut. A lăsat jocul liber.

ADVERTISEMENT

La nivel de portari cum stă Craiova? Cum îl vedeți pe Mirko Pigliacelli?

– Eu îl văd un portar bun, atât timp cât nu mai are momente de neseriozitate, adică fără floricele și alte treburi de acest gen. Să știți că a și scos-o pe Universitatea de multe ori din încurcătură. Dacă mai greșește… e omenește. Eu zic că e un portar care le dă siguranță cât de cât. Nu aici e problema. Celelalte compartimente sunt o problemă.

„Pe vremea mea te înghesuiai într-un autobuz și eram 40 de inși!”. Florin Oprea nu crede în Craiova lui Papură: „Atât pot jucătorii”

Credeți că o schimbare de antrenor ar ajuta la ceva?

– Dar, ce, întotdeauna antrenorul face minuni? L-au schimbat pe Cristiano Bergodi, cel care se afla pe primul loc. A venit Papură și dacă ne gândim… de cinci etape nu au mai pierdut. Acum, nu știu cât cred ei în obiectivul acesta de câștigare a campionatului. Poate oamenii atât se limitează.

Totuși, credeți că Universitatea Craiova are vreo șansă la campionat?

– Nu, nu. Deocamdată, eu nu cred că au șanse la titlu, pentru că atât timp cât nu câștigi meciuri cu echipe considerate modeste, n-ai cum să câștigi un campionat. Dacă faci o socoteală cu cine au pierdut puncte acasă, adică Academica Clinceni, Chindia… Nu vedeți că nici în meciurile cheie, cu CFR-ul, cu FCSB-ul, nu facem puncte? Aici se face diferența. Aceasta este părerea mea de microbist. Să sperăm că își revin.

Craiova are condiții foarte bune, dar rezultatele se lasă așteptate…

– Pe vremea mea, te înghesuiai într-un autobuz și eram 40 de inși. Așa făceam deplasarea. Bine, astea sunt timpurile. E păcat, am auzit că sunt plătiți la zi, se respectă promisiunile. Din punctul meu de vedere, atât pot jucătorii. Se vede că vor, dar atât pot. Nu trebuie să ajungi în situația să nu mai ajungi să dai goluri, dacă îți lipsește un atacant cum e Koljic.

„Craiova e singura echipă la care mă mai uit. În rest nu mă interesează. Nu am cum să nu mă uit la meciurile Universității Craiova. – Florin Oprea, fostul mare portar al „Campioanei unei Mari Iubiri”, câștigătoare a titlului în sezonul 1973-1974.

Universitatea Craiova titlu 1974
Universitatea Craiova – campioana României în sezonul 1973-1974

În vârstă de 73 de ani, Florin Oprea a îmbrăcat tricoul Științei între anii 1967-1975. Are un record de 600 de minute jucate fără gol primit. De asemenea, fostul mare goalkeeper a fost părtaș la primul titlu câștigat de Universitatea Craiova în anul 1974.

Lotul Universității Craiova de la primul titlu: Oprea, Manta, Niculescu, Badin, Deselnicu, Velea, Strâmbeanu, Ivan, Niță, Balaci, Berneanu, Țarălungă, Oblemenco, Bălan, Pană, Boc, Ștefănescu, Marcu, Stănescu, Kiss, Chivu, Negrilă și Constantinescu. Antrenori: Constantin Cernăianu și Constantin Oțet.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Argeș: 1,98 este cota pentru „1 pauză/1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT