Sport

Un fost campion mondial cu Franța critică modul în care Kylyan Mbappe a gestionat lupta dintre Real Madrid și PSG, pentru semnătură: ”I-a îngenuncheat”

Kylian Mbappe și-a decis viitorul. Rămâne pe Parc des Princes pentru un munte de bani, deși la gruparea ”los blanco” avea șanse reale să câștige Liga Campionilor. Un fost campion mondial critică decizia fotbalistului.
25.05.2022 | 12:05
Un fost campion mondial cu Franta critica modul in care Kylyan Mbappe a gestionat lupta dintre Real Madrid si PSG pentru semnatura Ia ingenuncheat
Un fost câștigător al Cupei Mondiale cu Franța acuză familia lui Kylian Mbappe că a urmărit doar câștigurile financiare de pe urma negocierilor cu PSG și Real Madrid
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a făcut marele anunț al prelungirii acordului cu PSG chiar înaintea ultimului meci din Ligue 1 5-0 cu Metz. Apoi a făcut spectacol și pe teren, însă modul în care atacantul a decis să negocieze cu Real Madrid și PSG l-a iritat pe un fost campion mondial.

Ce i se reproșează lui Kylian Mbappe după decizia de a rămâne la PSG

Bixente Lizarazu este unul dintre cei mai mari fotbaliști francezi din toate timpurile. Câștigător al Cupei Mondiale în 1998 și a Campionatului European în 2000, fostul internațional a comentat modul în care Kylian Mbappe a negociat cu Real Madrid și PSG, cluburile care au dus o luptă aprigă pentru semnătura lui.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș de bandă al naționalei Franței, a lui Bayern Munchen, Olympique Marseille, Bordeaux, sau Bilbao, este de părere că atacantul de 23 de ani le-a îngenuncheat pe cele două mari cluburi.

Acesta a acuzat familia fotbalistului că nu a ținut cont de șansele de progres ale lui Kylian Mbappe și că au căutat doar să obțină profituri financiare astronomice, în detrimentul celor sportive.

ADVERTISEMENT

”Clanul Mbappe a condus negocierile. Am impresia că a îngenuncheat două cluburi. Nu am văzut niciodată, în istoria fotbalului, un jucător care să îngenuncheze aproape o țară întreagă și cel mai mare club din lume”, a tunat Lizarazu la Telefoot, citat de Marca.

Fostul campion mondial era convins, înainte de anunțul fotbalistului că și-a prelungit contractul cu PSG, că la Real Madrid acesta ar cucerit tot ce putea, inclusiv Liga Campionilor, visul, deocamdată ”interzis” parizienilor.

ADVERTISEMENT

”Cred că Real este cea mai clară opțiune, au această tradiție în Liga Campionilor și electricitatea stadionului (Santiago Bernabeu – n.r.).  

În plus, echipa este perfectă, s-ar descurca bine imediat ce ar ajunge, parteneriatul cu Benzema ar fi grozav”, spunea recent Lizarazu.

ADVERTISEMENT

Între timp, atacantul a semnat cel mai mare contract din istoria fotbalului. Va fi plătit cu 60 de milioane de euro, net, anual și va încasa 120.000.000 de euro la semnarea noului acord cu PSG.

ADVERTISEMENT