Fotbal international

Un fost campion mondial șochează lumea fotbalului! Pleacă în Mexic pentru a juca gratis alături de Gignac

07.05.2021 | 21:56
Un fost campion mondial socheaza lumea fotbalului Pleaca in Mexic pentru a juca gratis alaturi de Gignac
ADVERTISEMENT

Florian Thauvin, fost campion mondial cu Franța în 2018, a șocat pe toată lumea, iar acesta a ales să plece pe gratis în vară de la Marseille în Mexic, la Tigres UANL.

Thauvin va fi coleg în Mexic cu Pierre-Andre Gignac, fost atacant al lui Marseille, alături de care a fost coleg în trecut, atât în naționala Franței, cât și la O.M.

ADVERTISEMENT

Este o decizie șocantă, având în vedere că Florian Thauvin are doar 28 de ani, iar în vara trecută a fost dorit de mai multe cluburi din Premier League sau La Liga.

Florian Thauvin a șocat pe toată lumea și a plecat în Mexic, la echipa lui Gignac

Florian Thauvin va deveni din data de 1 iulie 2021, noul jucător al lui Tigres UANL, actuala echipă a lui Pierre-Andre Gignac, extrema dreapta a lui Marseille semnând din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Florian Thauvin a avut evoluții bune, marcând opt goluri și oferind opt pase decisiv în 34 de meciuri din Ligue 1 pentru Marseille.

Totodată, Florian Thauvin a refuzat să plece vara trecută la alte formații din Europa, având oferte din Premier League, acolo unde a mai jucat, dar și din La Liga.

ADVERTISEMENT
  • 28 de ani e vârsta lui Florian Thauvin

Thauvin are o singură experiență în afara Franței

Florian Thauvin a jucat o singură dată în afara Franței, și anume în Anglia, la Newcastle, acolo unde nu a reușit să se impună, revenind la Marseille, formația de la care fusese cumpărat de englezi.

În rest, Thauvin a jucat în Franța la Bastia, Grenoble, Lille și Marseille în două rânduri, devenind campion mondial cu naționala Franței în 2018.

ADVERTISEMENT

În afară de Cupa Mondială câștigată, Thauvin mai are și un Campionat European U20 cucerit cu Franța în 2013, majoritatea colegilor săi de atunci, devenind campioni mondiali în 2018.

De cealaltă parte, Pierre-Andre Gignac a câștigat în Mexic patru campionate, o Cupă a Mexicului și o Cupă a Campionilor a Americii Centrale și a Caraibelor, ceea ce poate fi atractiv pentru viitorul său coleg.

  • 28.000.000 de euro este cota de piață a lui Florian Thauvin, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT