Fotbal intern

Un fost căpitan al U Craiova a recunoscut că a jucat la pariuri. “Atunci am câștigat prima dată!”

30.05.2019 | 12:27
Un fost capitan al U Craiova a recunoscut ca a jucat la pariuri Atunci am castigat prima data

Bogdan Vătăjelu, fostul căpitan al lui U Craiova, a recunoscut că a ajucat la pariuri. Fotbalistul în vârstă ed 26 de ani  care acum este împrumutat de Sparta Praga la Jablonec a dezvăluit că evolua pentru Râmnicu Vâlcea, în Liga a 2-a, când a fost tentat să parieze.

Un fost căpitan al U Craiova a recunoscut că a jucat la pariuri

“Cred că atunci când eram la Vâlcea am pariat. Mergeam cu prietenii mei. Ei pariau pe un joc din Polonia, cu numere, și atunci am zis să pun și eu un bilet. Mai aveam colegi la Steaua la juniori care jucau foarte mult la pariuri. L-am rugat pe un coleg să îmi pună și mie niște meciuri. Atunci am câștigat pentru prima dată, pe biletul lui”, a spus Bogdan Vătăjelu, conform gsp.ro.

“Cred că poate să fie un risc. Un fotbalist care joacă în Liga 1 și joacă la nivel înalt, poate că nu ajunge în situația să parieze pe meciurile lui. Dar un fotbalist care e neplătit de foarte mult timp și joacă în Liga 2… eu zic că există riscuri să întreacă limita”, a adăugat Vătăjelu.

Bogdan Vătăjelu în meciul jucat de U Craiova cu Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
Bogdan Vătăjelu în meciul jucat de U Craiova cu Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu

Pariatul este interzis de FRF:

Iată ce spune articolul 60, punctul 5, din regulamentul disciplinar al FRF:

“Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

  • a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;
  • b. penalitate sportivă de 300.000 de lei.”

În vârstă de 26 de ani, Bogdan Vătăjelu a plecat de la Universitatea Craiova în luna ianuarie a anului 2017, atunci când a fost cumpărat de Sparta Praga cu 1.300.000 de euro. Nu a reușit să impresioneze și a fost cedat la FK Jablonec sub formă de împrumut. În sezonul 2018 – 2019 a jucat în 25 de meciuri, a dat două goluri și a oferit două pase decisive.