Sport

Un fost câștigător al Ghetei de Aur în tricoul lui Dinamo plânge după retrogradare: „Nu ai cum să iei gol de la kilometrul 14!”. Exclusiv

Rodion Cămătaru, fostul mare golgheter al lui Dinamo, a fost extrem de surprins că jucătorii lui Dusan Uhrin nu au reușit să o învingă la baraj pe Universitatea Cluj și acuză golul primit rapid de Eșanu.
30.05.2022 | 16:37
Un fost castigator al Ghetei de Aur in tricoul lui Dinamo plange dupa retrogradare Nu ai cum sa iei gol de la kilometrul 14 Exclusiv
Dinamo a retrogradat pentru prima oară în 74 de ani de istorie. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo trăiește rușinea secolului și este retrogradată la baraj de către „frații” de la Universitatea Cluj, iar suporterii Stelei au sărbătorit în Ghencea cu artificii.

Rodion Cămătaru e sigur că Liga 1 va avea mult de suferit după retrogradarea lui Dinamo: „E o zi tristă pentru fotbal”

Rodion Cămătaru a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre retrogradarea istorică a lui Dinamo și consideră că „alb-roșiii” vor avea forța să promoveze în viitorul sezon din Liga 2.

ADVERTISEMENT

„E o zi tristă pentru fotbal. Un campionat fără Dinamo e mai slab din toate punctele de vedere. Și ca imagine, ca orice. Putem să ne consolăm că sunt multe echipe de tradiție care au pățit asta, precum Milan sau Juventus. Eu nu cred că e o catastrofă nucleară. A fost și Craiova în liga a patra. Important e să fie de scurtă durată și la anul să promoveze din nou.

Eu zic că deocamdată e prematur să vorbim. Totul e de la bani. Depinde cine se va implica acolo, pentru că sunt și datorii mari. E greu de spus cine sunt vinovații, dar sunt multe lucruri greșite. De la spanioli a plecat totul. Au adus un batalion de jucători cu contracte imense și apoi au fugit. Asta i-a îngropat. 

ADVERTISEMENT

Faptul că nu au mai avut bani să plătească acei jucători i-a forțat să aducă mulți jucători și nu s-a putut face o echipă. Omogenitatea o dă timpul, nu poți să joci de pe o săptămână pe alta. Atâta au putut momentan și asta e valoarea lotului. Să iei un asemenea gol, într-un astfel de meci…”.

Rodion Cămătaru: „Trebuie să renunțe la mulți jucători și până la urmă toate problemele se leagă de bani”

Fostul mare fotbalist al Craiovei și al lui Dinamo e de părere că Dusan Uhrin nu are nicio vină pentru această situație și consideră că Mircea Rednic ar fi trebuit să fie lăsat să continue pe banca lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să renunțe la mulți jucători și până la urmă toate problemele se leagă de bani. Când sunt bani te organizezi foarte repede, când nu sunt e foarte greu. Nu putem să dăm vina pe Uhrin. El a încercat, dar a venit deja la tăiatul capului.

Schimbarea multor antrenori nu a fost deloc bună. Rednic știa foarte bine situația și se implica din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Poate ar fi reușit să salveze echipa. Eu m-am gândit că vor trece de U Cluj. Dar au pornit prost și au luat un gol ușor de la kilometrul 14! Era foarte greu de întors rezultatul.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că Dinamo se va organiza și va promova la anul. Cred că se vor bate cu Steaua pentru primele două locuri. E normal ca suporterii Stelei să se bucure, mai ales că se vor întâlni acum în Liga 2”, a declarat Rodion Cămătaru, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT