Un fost câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, falit din cauza COVID-ului! Îşi vinde medalia şi tricoul

Sorin Dumitrescu   
în Champions League
17/10/2020, 14:15
Un fost câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, falit din cauza COVID-ului! Îşi vinde medalia şi tricoul
Un fost câştigător de Champions League cu Liverpool falit din cauza COVID-ului! Îşi vinde medalia şi tricoul din finală. Foto: Liverpool Echo.co.uk

Coronavirusul nu a făcut numai victime în privinţa numărului tot mai ridicat de decese care se înregistrează zilnic de aproape opt luni pe mapamond. Pandemia a produs şi un adevărat dezastru financiar şi această situaţie se acutizează de la o zi la alta.

Sunt tot mai multe cazurile în care oamenii rămân fără slujbele lor, fără posibilitatea de a-şi mai putea întreţine familiile şi nu puţini sunt cei care, în disperare de cauză, decid să îşi vândă bunurile cele mai de preţ pentru a putea supravieţui.

În această situaţie neplăcută se află şi un fost jucător de la Liverpool, care a fost titular în acea memorabilă finală de Champions League de la Istanbul, din 2005, când „cormoranii” au revenit icredibil, după 0-3 la pauză cu AC Milan şi au reuşit să câştige trofeul la lovituri de departajare.

A fost titular la memorabila finală Champions League din 2005

Atunci portarul polonez Dudek a fost eroul lui Liverpool, paradele sale de la punctul cu var aducând pe Anfield Road un trofeu la care absolut nici un suporter nu mai spera după o primă repriză de coşmar.

Din acel prim unsprezece memorabil a făcut parte şi fundaşul Steve Finnan, internaţional irlandez. Care după ce s-a lăsat de fotbal a decis să investească partea cea mai mare din agoniseala sa într-o companie de construcţii.

Pandemia i-a distrus compania de construcţii

Şi lucrurile au mers destul de bine, nici extraordinar, dar nici în pericol de a pierde tot ce s-a investit, pe o linie care asigura familiei Finnan un trai decent. Până în urmă cu opt-nouă luni când a început nebunia cu pandemia de coronavirus.

Din primîvară şi până în prezent lucrurile au mers din rău în mai rău şi recent Finnan a trebuit să declare falimentul companiei sale, pierzând astfel tot ce a câştigat din fotbal. Acest lucru l-a obligat să ia o decizie dureroasă.

Cere 17.000 de euro pe medalia de câştigător Champions League

Irlandezul a hotărât că e mai importantă soarta sa şi a familiei decât amintirile şi a pus în vânzare medalia de câştigător al Champions League precum şi tricoul de la finală, cu autograful său.

Preţul pentru care amatorii de a intra în posesia medaliei o pot face este situat între 13-17000 de euro, în timp ce tricoul nu va fi adjudecat de către acea persoană care plăteşte minim 3000 de euro.

Închide ×