Sport

Un fost coechipier îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo după EURO 2024: „Nu mai poate juca în fotbalul internațional”

Cristiano Ronaldo a avut un turneu final de Campionat European mai puțin reușit, lusitanul trecându-și în cont doar un assist. Mai multe voci din fotbal cer să facă pasul înapoi.
09.07.2024 | 11:51
Un fost coechipier ii cere retragerea lui Cristiano Ronaldo dupa EURO 2024 Nu mai poate juca in fotbalul international
Cristiano Ronaldo, în Franța - Portugalia, de la EURO 2024 Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost titular în fiecare meci la Campionatul European din Germania și a fost schimbat o singură dată, în înfrângerea cu Georgia. În ciuda minutelor multe jucate, lusitanul a reușit să ofere doar un assist, iar după eliminarea de la EURO 2024 mai multe voci din fotbal îi cer retragerea din echipa națională.

Un fost coleg a lui Ronaldo îi cere retragerea lusitanului din echipa națională: „O decizie pe care o faci la sfârșitul carierei este să te dai înapoi”

Roy Keane (52 ani), legendarul jucător al lui Manchester United, a fost colegul lui Ronaldo timp de aproape 3 sezoane în Anglia, perioadă în care au strâns 68 de meciuri împreună și au reușit să se ajute reciproc la 4 goluri (2 pase de gol Ronaldo pentru Roy Keane și vice-versa).

ADVERTISEMENT

Fostul internațional Irlandez a comentat eliminarea lui Cristiano Ronaldo de la Campionatul European, fostul mijlocaș fiind de părere că star-ul de la Al Nassr ar trebui să facă un pas în spate de la echipa națională și să continue doar la echipa de club.

”El poate continua să joace, dar nu și în fotbalul internațional. Câți fotbaliști știm care au încetat să mai joace la echipa națională la o vârstă mai fragedă și, evident, au continuat să aibă o carieră în club.

ADVERTISEMENT

O parte din deciziile pe care poți să le iei când ajungi la sfârșitul carierei este să te dai înapoi pentru a-i lăsa pe alți jucători să învețe”, a declarat Roy Keane, potrivit dailymail.co.uk.

Cristiano Ronaldo și echipa națională a Portugaliei au fost eliminați de Franța, în sferturile competiției, la loviturile de departajare, după ce scorul a rămas egal după 120 de minute. A fost a doua oară la acest turneu final când lusitanii ajungeau în această ipostază, după ce în fața Sloveniei, în optimi, au reușit să se impună de la punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Portugalia a fost eliminată de la EURO 2024

Portugalia nu a avut probleme în a se califica în optimile EURO 2024, unde a ajuns și România. Lusitanii s-au impus în primele două meciuri cu 2-1 și 3-0 în fața reprezentativelor Cehiei și Turciei, iar în ultimul meci al grupei au fost învinși de Georgia, cu scorul de 0-2.

Intrată în optimi de pe locul 1 în Grupa F, Portugalia s-a chinuit rău pentru a elimina Slovenia. Elevii lui Roberto Martinez s-au calificat dramatic în sferturi după prelungiri și loviturile de departajare. La finalul celor 120 de minute de joc scorul a fost egal, 0-0. Portugalia s-a impus cu 3-0 la loteria penalty-urilor. Portarul Diogo Costa a fost eroul lusitanilor. Cristiano Ronaldo putea tranșa calificarea mai devreme, dar a ratat o lovitură de la „11 metri” în minutul 105.

ADVERTISEMENT

În partida din sferturile de finală, scenariul a fost unul similar ca-n partida cu Slovenia. După 120 de minute scorul era neschimbat, iar loviturile de departajare aveau să decidă ce echipă accede în faza semifinalelor. Din nefericire pentru Cristiano Ronaldo și colegii săi, Joao Felix a fost singurul jucător care a ratat, iar astfel Franța s-a calificat în penultimul act al Campionatului European.

  • 3,55 este cota MAXBET ca Franța să câștige EURO 2024

ADVERTISEMENT