Sport

Un fost conducător al lui Dinamo, spion în Danemarca pentru FCSB. ”Silkeborg e puternică prin grup”

Fost oficial la Dinamo, Mario Nicolae, actualmente la Vejle BK, le-a oferit celor de la FCSB ponturi înainte de meciul de joi din Conference League.
05.10.2022 | 10:05
Un fost conducator al lui Dinamo spion in Danemarca pentru FCSB Silkeborg e puternica prin grup
Mario Nicolae, director sportiv la Vejle, s-a transformat în spion pentru FCSB și a oferit detalii despre atuurile și punctele nevralgice ale lui Silkeborg. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mario Nicolae a lucrat în România pentru cluburi de tradiție, precum FC Argeș, Petrolul, U Cluj sau Dinamo. Acum este director sportiv la Vejle BK, în Danemarca. Și, spun colegii de la GSP, având o relație specială cu președintele FCSB, Valeriu Argăseală, le-a oferit românilor informații despre Silkeborg, adversarul de joi în meciul din Conference League.

”Dacă românii vin cu atitudine bună, cu seriozitate, atunci pot avea o șansă să învingă”, spune Mario Nicolae

Mario Nicolae a ajuns la Vejle, clubul de care se leagă startul campaniei istorice a Stelei, din 1985-86, de acționarul majoritar al grupării daneze, moldoveanul Andrew Zolotko.

ADVERTISEMENT

Firesc, este preocupat de echipa sa, care-și dorește să revină în prima ligă. Dar, contactat de președintele FCSB, Valeriu Argăseală, cu care, spune el, are o relație specială, a oferit informații despre Silkeborg. Vorbind despre atuuri, da și despre punctele nevralgice.

”Legat de echipă, FCSB ar putea avea un avantaj. Silkerbog și-a vândut golgeterul la Brondby, pe Vallys, 3 milioane de euro. Să zici că ăsta ar fi avantaj, că nu-l mai are”, spune Nicolae.

ADVERTISEMENT

Oficialul de origine română atrage însă atenția asupra unui alt fapt. Forța echipei, care este amplificată de faptul că pe banca tehnică a beneficiat de continuitate. Ani la rând. Și de postura de gazdă.

”Silkeborg e puternică prin grup și prin antrenorul Kent Nielsen, care este în al 4-lea an acolo. E lăsat să construiască. Silkeborg e ofensivă, are și avantajul terenului propriu.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că se joacă în Danemarca, pe terenul lui Silkerbog, gazdele au avantaj. Au început bine campionatul, energia e bună, atmosfera la fel, Silkeborg e favorită”, este caracterizarea lui Nicolae.

Și continuă cu atuurile echipei daneze. Una care, după 2-1 cu Horsens, în etapa 11, este pe locul 4 în campionat. La patru lungimi de liderul Nordsjaelland. Evidențiind jucătorii-pericol.

ADVERTISEMENT

”Engel, de-a fost la noi, în banda stângă, danezii joacă mult cu fundașii avansați. Nu aș menționa un jucător, deși Helenius e genul de marcator, oricine poate fi factorul determinat la o formație nordică”, spune Nicolae.

Cum ar putea contracara cei de la FCSB atuurile gazdelor

Există însă puncte nevralgice? Lucruri pe care elevii lui Dică le pot exploata pentru a obține un rezultat pozitiv în Danemarca. Fie și în condițiile în care, punând accent pe campionat, vicecampioana a lăsat acasă șapte jucători importanți.

N-o să fie ușor, dar cred că putem compensa prin calitatea individuală. Dacă românii vin cu atitudine bună, cu seriozitate, pregătiți pentru duelurile fizice, întrucât aici nu te iartă nimeni, atunci pot avea o șansă să învingă.

FCSB ar trebui să forțeze, apoi să fie atentă să nu ia repede gol! Danezii dau replica imediat. La asta încă nu mă pot adapta după aproape un an aici: rezultatele se schimbă uneori de la minut la minut sau de la 5 la 5 minute.

Este incredibil. Nu știu dacă e lipsă de concentrare sau probleme tehnico-tactice. De aceea zic, dacă FCSB dă gol repede, să fie atentă să nu primească gol imediat, la faza următoare!

Este acest fotbal de tranziție, în care acum ataci, acum te aperi…”, conchide Nicolae.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 5,20 este cota pentru ”X2 și peste 2,5 goluri” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT