Sport

Un fost conducător la Rapid anunță o perioadă dificilă pentru giuleșteni: ”Mai sunt câteva procese pe rol”

Ovidiu Burcă a pus umărul la renașterea Rapidului, însă fostul conducător vorbește despre procese pe care giuleștenii le vor avea în perioada următoare din cauza unor datorii mai vechi.
18.06.2022 | 12:51
Un fost conducator la Rapid anunta o perioada dificila pentru giulesteni Mai sunt cateva procese pe rol
Ovidiu Burcă a pus umărul la renașterea Rapidului, însă fostul conducător vorbește despre procese pe care giuleștenii le vor avea în perioada următoare din cauza unor datorii mai vechi. Sursă foto: Facebook FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT

”Vișinii” au fost notificați de FIFA că trebuie să achite o datorie de 600.000 de euro către Julio Cesar, jucător ajuns în Grant în 2008, în perioada când clubul era patronat de Fathi Taher.

Fostul conducător al Rapidului crede că vor urma și alte procese

Fost conducător la Rapid când echipa a început ascensiunea din Liga 4, Ovidiu Burcă, a explicat de ce forul mondial a obligat clubul să plătească o datorie mai veche și crede că giuleștenii se vor mai confrunta și cu alte procese.

ADVERTISEMENT

”Am ştiut dintotdeauna că poate exista aceasta problemă, ca acele datorii vechi să vină peste noua societate, deşi în Legea Comercială se spune că o societate care intră în faliment se închide, aşa… Nu are nicio legătură ce avea vechea societate cu noua societate.

În schimb, FIFA, şi există aici cazuri în care au identificat continuatoare ale fostelor societăţi… Iar lucrul ăsta dintr-o anumită perspectivă este rău, pentru că vin peste tine nişte datorii, dar, dintr-o altă perspectivă, te confirmă ca o continuatoare de drept a Rapidului”, a declarat Burcă, la emisiunea Digi Sport Matinal.

ADVERTISEMENT

De ce trebuie să plătească giuleștenii acele datorii vechi

Ovidiu Burcă a spus că Rapidul mai are câteva procese pe rol pe aceeași temă și crede că litigiile se vor încheia cu același verdict: ”Din câte ştiu, mai sunt câteva procese pe rol şi cred că mai devreme sau mai târziu vor veni peste…

Din câte îmi aduc aminte, există cinci elemente. Şi dacă din astea cinci, trei se identifică la noua societate, la noua echipă, stadion, masă de suporteri, culori, marcă şi aşa mai departe, atunci identificându-te ca fiind continuatoarea vechii societăţi, preiei şi aceste datorii”.

ADVERTISEMENT

Revoltat de decizia FIFA, finanțatorul Victor Angelescu a reacționat și a explicat de ce acele datorii nu sunt ale societății pe care el o deține și prin care finanțează în prezent echipa de la Podul Grant.

Schimbări masive de lot

Cooptarea lui Dan Șucu în postura de co-acționar și mărirea bugetului pentru stagiunea următoare au făcut din Rapid o echipă activă pe piața transferurilor. Ultimele mutări realizate de formația lui Adi Mutu sunt aducerea de la CFR Cluj a fotbaliștilor Valentin Costache și Florin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Rapid a anunțat că se va despărți în această vară de o parte dintre jucători. Astfel, contractele lui Cătălin Hlistei, Lucian Goge, Alexandru Dandea, Adrian Bălan, Nicolae Carnat, Saifeddine Alami, Raul Costin și Mircea Leasă, care vor expira la finalul acestei luni, nu vor fi prelungite. De asemenea, a mai plecat și argentinianul Mattias Perez Acuna.

ADVERTISEMENT