Fotbal intern

Un fost decar al naționalei se propune la Dinamo: ”Eu aș vrea să joc acolo”

01.02.2021 | 13:55
Un fost decar al nationalei se propune la Dinamo Eu as vrea sa joc acolo
ADVERTISEMENT

Nu toți fotbaliștii sunt speriați de problemele de la Dinamo. Un fost internațional, cu trei titluri de campion în CV se propune la gruparea din Ștefan cel Mare.

Într-o perioadă în care însăși viitorul clubului este pus în balanță, mai sunt jucători pentru care brandul Dinamo este în continuare atractiv. Problemele financiare nu-l sperie pe George Florescu.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul care a purtat numărul 10 la echipa națională a declarat recent că nu ar spune nu, dacă ar primi o ofertă din partea clubului bucureștean. Florescu este liber de contract după s-a despărțit de Universitatea Cluj, la începutul acestui an.

A debutat cu Dinamo și tot împotriva lor a jucat ultimul meci în Liga 1

George Florescu are 36 de ani și o carieră interesantă. A crescut la grupele de copii și juniori ale Universității Cluj și a făcut obiectul unui transfer controversat, la jumătatea anilor 2000 când a semnat cu Sheriff Tiraspol.

ADVERTISEMENT

A debutat în Liga 1 abia la 29 de ani, după ce a cutreierat Europa și a evoluat în campionate din șase țări. La începutul anului 2013 a semnat cu Astra Giurgiu și a debutat în Liga 1 pe 31 martie același an, chiar într-un meci cu Dinamo. Tot Dinamo a fost și ultimul adversar întâlnit în primul eșalon din România, în mai 2015.

”Eu m-aș duce la Dinamo, pentru că e total diferit să joci pentru un club cu istoria lui Dinamo față de un club care vine prima dată în prima ligă. Imaginea ta, ca fotbalist, crește când joci pentru un brand ca Dinamo”, a spus Florescu la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Un veritabil globe trotter

În cariera lui, George Florescu a jucat pentru 10 echipe. A câștigat campionatul Moldovei, de trei ori la rând, Cupa și Supercupa cu Sheriff Tiraspol, apoi s-a transferat în Rusia, la Torpedo Moscova.

Au urmat trei sezoane în Danemarca, la Mydtjylland, cu care a fost aproape să-și treacă în palmares al patrulea titlu de campion, în 2008. La Alaniya Vladikavkaz a jucat în sezonul 2010, după care a început o nouă aventură, în Ucraina, la Arsenal Kyev.

ADVERTISEMENT

A mai evoluat în Azerbaidjan și Cipru, iar în România la Astra Giurgiu și Universitatea Cluj. George Florescu are 11 meciuri în tricoul primei reprezentative de fotbal a României și peste 20 de partide în cupele europene.

ADVERTISEMENT
Tags: