Fotbal international

Un fost fotbalist de culoare din Premier League îl apără pe Sebastian Colțescu: ”Nu m-aș simți ofensat”

09.12.2020 | 13:35
Un fost fotbalist de culoare din Premier League il apara pe Sebastian Coltescu Nu mas simti ofensat
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist de culoare din Premier League, Micah Richards, îl apără pe Sebastian Colțescu după incidentul rasist de la meciul PSG – Bașakșehir și spune că el nu s-ar fi simțit ofensat de remarca folosită de arbitru.

Rezervă la partida de pe Parc des Princes,  Colțescu a avut o remarcă rasistă la adresa lui Pierre Webo, antrenorului secund al oaspeților, motiv pentru care jucătorii turci au inițiat un protest de amploare, s-au retras la vestiare și au refuzat să mai reia partida.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze în numele sportului românesc pentru problemele provocate de arbitru la întâlnirea de la Paris.

Sebastian Colțescu apărat de un fost fostbalist de culoare din Premier League

Deși mai toată lumea la pus la colț pe Sebastian Colțescu după acest incident care a luat o amploare extraordinară, surpriza vine de la fostul fotbalist de culoare din Premier League, Micah Richards, care îl apără pe arbitrul român.

ADVERTISEMENT

Prezent în studioul postului de televiziune CBS, care are drepturile pentru Champions League, alături selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, și de fostul internațional englez Jamie Carragher, fostul jucător de la Manchester City și Aston Villa a refuzat să-l acuze pe Colțescu.

”O să joc rolul de avocat al diavolului, deși este dificil. Dacă suntem într-o încăpere așa cum suntem noi acum și cineva spune ‘omul negru’ sau ‘cel negru’ nu m-aș simți ofensat cu asta. Nu știm contextul în care a folosit cuvântul. Este ușor să sărim pe el acum”, a declarat Richards, conform The Independent.

ADVERTISEMENT

”Din ce se vede, este foarte dificil pentru mine să-l acuz pe al patrulea oficial, deoarece nu cunosc contextul în care a folosit acel cuvânt. Este ignorant? Probabil. Rasist? Nu sunt sigur și asta este părerea mea după ce am văzut”, a continuat el.

”În România, cuvântul ‘negru’ înseamnă negru. Este dificil. Problema este că atunci când se întâmplă un moment rasist nu ne ocupăm cu adevărat de el. Aici avem ceva care ar fi putut fi, dar sunt lucruri diferite. Deci, nu putem presupune din ce s-a întâmplat că este rasist”, a încheiat Micah Richards.

ADVERTISEMENT

”Ce este greșit în exprimarea sa?”

Un al mare fost fotbalist de culoare din Anglia a sărit în apărarea arbitrului român după scandalul iscat la Paris. Mijlocașul lui Liverpool din anii ’80 și ’90, John Barnes, nu crede că Sebastian Colțescu ar trebui acuzat de rasism în acest caz.

”Dacă ar fi o singură persoană albă într-o încăprere sau într-un grup… Cum altfel ai descrie acea singură persoană albă sau neagră din acel grup? Demba Ba a spus că dacă ar fi fost alb, nu ar fi spus să se ducă la tipul alb…”, a scris Barnes pe rețele de socializare.

”Dacă ar fi cinci antrenori negri și un antrenor alb… el ar fi spus ‘cel alb’… Ce altceva ar fi trebuit să spună? Și chiar dacă a spus ‘negro’… Dacă acesta este cuvântul în limba română pentru om de culoare… Ce este greșit în exprimarea sa?”, a mai spus fostul mare fotbalist englez.

fost fotbalist de culoare Premier League Sebastian Colțescu

ADVERTISEMENT