Sport

Un fost fotbalist de la FCSB, atac cu talpa la Gigi Becali: „Puteam câștiga titlul dacă nu-și făcea combinațiile”. Exclusiv

FCSB a ratat titlul pentru al șaselea an la rând, motiv de bucurie pentru un fost fotbalist al roș-albaștrilor, care nu l-a uitat pe Gigi Becali și cât a pătimit din cauza lui.
25.05.2021 | 15:00
Un fost fotbalist de la FCSB atac cu talpa la Gigi Becali Puteam castiga titlul daca nusi facea combinatiile Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB vor juca doar pentru palmares în ultima etapă din play-off. Ardelenii au cucerit al patrulea titlu la rând încă din penultima etapă, astfel că pot sta liniștiți la meciul cu cea de-a doua clasată.

Înaintea confruntării din Gruia, FANATIK a luat legătura cu Gregory Tade (34 de ani), fotbalist care, în România, a îmbrăcat tricoul ambelor echipe. Francezul și-a exprimat bucuria câștigării unui nou campionat de către CFR, chiar dacă el nu a avut acest privilegiu în perioada petrecută la Cluj.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Tade a ținut cu echipa lui Edi Iordănescu este Gigi Becali. Fostul atacant îl consideră pe finanțatorul roș-albaștrilor drept principalul vinovat, atât pentru insuccesul echipei din ultimele sezoane, cât și al său, la FCSB.

Gigi Becali, motivul pentru care Gregory Tade se bucură de încă un eșec al lui FCSB: „Din cauza lui n-am vrut să ia titlul”

Gregory Tade a ajuns în România în 2013, liber de contract, de la St. Johnstone. După doi ani petrecuți în Gruia, în care a jucat 57 de meciuri și a dat 23 de goluri, francezul a fost cumpărat de FCSB, cu 500 de mii de euro. Fostul atacant n-a rezistat la roș-albaștri decât un sezon și a rămas marcat de colaborarea cu Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-am dorit niciodată ca FCSB să ia campionatul, deoarece el(n.r. – Gigi Becali) nu este o persoană bună. Dacă ar lăsa în pace echipa și antrenorul, lucrurile ar merge mai bine. Aceasta este părerea mea. Oameni de genul nu sunt benefici pentru fotbal. Singura calitate pe care o are este că plătește jucătorii la zi. Respect la el acest lucru.

Dar, în afară de asta, este o persoană îngrozitoare când se apucă să vorbească despre fotbal și să critice. N-a dat în viața lui cu piciorul într-o minge și începe să îi judece pe fotbaliști și să îi critice, să manipuleze antrenorii. Ar trebui să tacă din gură și să îi lase pe antrenori și pe jucători să își facă treaba pentru care sunt plătiți”, a declarat Gregory Tade, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
  • 7 goluri a marcat Gregory Tade în cele 37 de meciuri jucate pentru FCSB

„N-a dat în viața lui cu piciorul într-o minge”

Deși singurul trofeu cucerit în România este cu FCSB, Cupa Ligii, ediția 2015-2016, Tade a plecat cu multe regrete de la echipa antrenată în acel sezon de Mirel Rădoi și de Laurențiu Reghecampf.

„Regret că nu am jucat bine la Steaua(n.r. – FCSB), dar toată vina îi aparține lui Gigi Becali și firii sale manipulatoare. Mulți fotbaliști au eșuat din cauza lui. Nu îmi amintesc să fi luat vreun titlu de când am plecat eu”, a adăugat fostul golgheter al Ligii 1.

ADVERTISEMENT

„Îmi amintesc și acum meciul din Cupa Ligii, cu Astra. Am dat gol și am câștigat cu 1-0. Săptămâna următoare aveam din nou meci cu Astra, decisiv, în campionat. Iar el nu m-a lăsat să joc. Am luat bătaie, deși puteam câștiga acel titlu dacă nu-și făcea el toate combinațiile.

Spre exemplu, Harlem(n.r.- Gnohere), s-a descurcat foarte bine și tot nu s-a purtat frumos cu el. Din aceste motive, ajungi să îți pierzi concentrarea și pasiunea pentru fotbal. La Cluj, echipa avea probleme, dar conducerea ne-a susținut întotdeauna. Patronul nu ne-a criticat niciodată”, a mai spus francezul.

  • 18 goluri a marcat Gregory Tade pentru CFR Cluj, în sezonul 2014-2015, atunci când a cucerit titlul de golgheter

Sfaturile lui Tade pentru Gigi Becali

După negocieri eșuate cu Marius Șumudică și Nicolae Dică, Gigi Becali a ales un antrenor surpriză pentru următorul sezon, pe Dinu Todoran, despre care FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că este doar un „paravan” pentru Mihai Pintilii, cel care nu deține încă licența PRO. Totuși, Tade e de părere că mai puțin contează numele persoanei care stă pe banca roș-albaștrilor, atâta timp cât Becali se implică direct în viața echipei.

„N-are nicio importanță pe cine pune antrenor. Ceea ce trebuie să facă el este să nu mai spună nimic, nimic. Să nu mai iasă să vorbească în presă, să nu mai vorbească cu jucătorii, să nu mai vorbească despre jucători și să lase antrenorul să își facă treaba. Jucătorii joacă, antrenorul antrenează, directorul sportiv își face treaba lui și punct.

Dacă fiecare va fi lăsat să facă ce are de făcut, vor avea succes. Dar dacă tu te bagi… Jucătorii nu vor putea fi niciodată relaxați și concentrați la meseria lor, pentru că la Steaua București(n.r. – FCSB) mereu ai grija asta, oare ce o să facă Gigi, ce o să spună? Cu cine o să mai vorbească? O să îți interzică să joci? Pe cine o să bage în locul tău, pe cine o să dea afară? Dacă va continua să vorbească, nu o să câștige niciodată”, a încheiat Tade.

  • 1,7 milioane de euro a fost cea mai mare cotă de transfer din cariera lui Tade, în vara lui 2015, atunci când a venit la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj- FCSB: 1,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT