Sport

Știrile zilei din sport, joi, 11 noiembrie. Horia Tecău și Levin Krawietz sunt în grupă la Turneul Campionilor cu principalii favoriți

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 11 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport joi 11 noiembrie Horia Tecau si Levin Krawietz sunt in grupa la Turneul Campionilor cu principalii favoriti
ADVERTISEMENT
11-11-2021
21:22

Misiune dificilă pentru Horia Tecău la Turneul Campionilor

Ediția din acest an a Turneului Campionilor la tenis, Nitto ATP Finals, se va desfășura la Torino, în Italia, între 14 și 21 noiembrie. Competiția va fi organizată de orașul peninsular până în 2025, după ce din 2009 până în 2019 a avut loc la Londra.

La turneul de dublu s-a calificat și românul Horia Tecău, care joacă alături de germanul Kevin Krawietz. Cei doi sunt a șaptea pereche favorită la câștigarea trofeului, dar misiunea lor va fi foarte grea.

Horia și partenerul lui au fost repartizați în Grupa Verde, alături de perechile Nikola Mektic, Mate Pavic (cs 1), Marcel Granollers, Horacio Zeballos (cs 3) și Ivan Dodig, Filip Polasek (cs 6).

Din Grupa Roșie fac parte perechile Rajeev Ram, Joe Salisbury (cs 2), Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (cs 4), Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah (cs 5) și Jamie Murray, Bruno Soares (cs 8).

S-a efectuat tragerea la sorți și pe tabloul de simplu, grupele fiind următoarele: Grupa Verde – Novak Djokovic (cs 1), Stefanos Tsitsipas (cs 3), Andrey Rublev (cs 5) și Casper Ruud (cs 7); Grupa Verde – Daniil Medvedev (cs 2), Alexander Zverev (cs 4), Matteo Berrettini (cs 6) și Hubert Hurcakz (cs 8).

11-11-2021
20:24

Sadio Mane s-a accidentat la naționala Senegalului

Atacantul echipei FC Liverpool, Sadio Mane, s-a accidentat în meciul pe care reprezentativa Senegalului îl joacă în Togo, în preliminariile CM 2022.

Conform senenews.com, fotbalistul ”cormoranilor” s-a întins pe gazon cu dureri la coapsă și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Sane a părăsit terenul pe picioarele proprii fără să șchiopăteze, dar a fost înlocuit cu Boulaye Dia.

11-11-2021
19:42

Naționala de baschet a României a învins Islanda cu 65-59

Prima reprezentativă feminină de baschet a României a învins, în Sala Dinamo din București, echipa Islandei, cu 65-59 (26-25), în primul meci din preliminariile FIBA Women’s EuroBasket 2023.

Meciul a contat pentrui Grupa C, iar cele mai bune marcatoare ale echipei pregătită de Dan Calancea și Carmin Popa au fost Nicolett Orban (19 p) şi Marta Fodor (17 p). de la echipoa oaspete s-a remarcat Hinriksdottier (17 p).

Pentru tricolore urmează meciul de duminică, 14 noiembrie, cu Spania, în deplasare. Următoarele partide sunt cu Ungaria (24 noiembrie 2022, acasă), Islanda (27 noiembrie, deplasare), Spania (9 februarie 2023, acasă) şi din nou Ungaria (12 februarie, deplasare).

Prima clasată în fiecare dintre cele 10 grupe preliminare se califică la competiția de peste 2 ani, tabloul urmând a fi completat cu cele mai bune patru echipe de pe locul 2, plus gazdele Israel și Slovenia, chiar dacă joacă în preliminarii.

11-11-2021
18:07

Ramos primește 500.000 de euro pe lună de la PSG

Transferat în prima săptămână a lunii iulie de echipa franceză PSG, după ce Real madrid nu a dorit să-i prelungească angajamentul, fundașul spaniol Sergio Ramos nu a apucat să joace niciun minut pentru echipa din Paris.

Accidentat la finele sezonului trecut, motiv pentru care a și ratat Campionatul European, Ramos a început pregătirile cu PSG în iulie, dar la începutul lui august s-a ales cu o problemă la coapsă

Au trecut aproape trei luni și, în condițiile în care Ramos nu a fost prezent niciunj minut pe teren pentru PSG, este clar că accidentarea este mai gravă decât se părea inițial. Recent, Le Parisien a scris că există voci în cadrul clubului care doresc rezilierea contractului fundașului.

Iar L’Equipe a venit cu o altă dezvăluire. Publicația franceză a scris că salariul spaniolului este de 6 milioane de euro pe sezon, adică jumătate din cât încasa la Real Madrid.

11-11-2021
16:57

Sezonul viitor din Premier League va începe la 6 august

Oficialii Premier League au anunțat pe site-ul oficial că sezonul 2022-2023 va începe la 6 august și va avea o pauză de o lună și jumătate întrei noiembrie și decembrie pentru a permite jucătorilor să meargă la Cupa Mondială din Qatar.

Astfel, etapa a 16-a este ultima care se va disputa înainte de această pauză, în weekend-ul 12-13 noiembrie. Premier League se va relua de Boxing Day, după finala CM care va avea loc duminică, 18 decembrie 2022.

Ultima etapă a sezonului viitor este programată să se desfășoare la 28 mai 2023, când toate jocurile vor începe la aceeași oră.

11-11-2021
16:31

Diana Belbiță a semnat un nou contract cu UFC

România va avea în continuare o reprezentantă în divizia feminină din UFC. „Prințesa războinică” a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că a semnat un nou contract cu cea mai tare promoție de MMA din lume.

„Sunt foarte fericită să vă anunț că am semnat un nou contract cu UFC pentru mai multe lupte”, a fost mesajul Dianei Belbiță.

Precedentul contract al Dianei a fost valabil pentru o serie de trei meciuri. Dacă pe primele două le-a pierdut, „The Warrior Princess” și-a luat revanșa în ultima luptă, atunci când a câștigat prin decizie unanimă în fața lui Hannah Goldy. Belbiță are un palmares de 14-6 în luptele de MMA și e singura reprezentantă a României în promoția lui Dana White.

11-11-2021
15:47

Fumător înrăit, Radja Nainggolan a fost exclus din naționala Belgiei

Mijlocașul Radja Nainggolan a dezvăluit motivul pentru care selecționerul Belgiei, Roberto Martinez nu-l mai convoacă la echipa națională.

Fotbalistul de 33 de ani a mărturisit că viciul de a fuma i-a oprit brutal cariera la naționala ”diavolilor roșii”. Revenit în campionatul Belgiei, Radja Nainggolan nu doar că nu regretă ieșirea din circuitul echipei naționale, ba chiar îl acuză pe Martinez că nu își urmărește interesul.

”Dacă i-au rămas puțin jucători de convocat, e vina lui, nu e vina stilului meu de viață. Am jucat bine la Euro 2016, cu Wilmots selecționer, apoi a sosit Martinez și m-a scos din echipa națională.

El a venit și în Italia să-i spună că nu mă poate lăsa să joc în același rol pe care îl aveam la Roma, e convins că voi crea atmosferă proastă în vestiar. Dacă mă cheamă din nou la națională, aș refuza.

Alți antrenori mă acceptă așa cum sunt și îmi dau voie să fumez. Care e problema? Plămânii mei sunt în stare bună. Nu cred că e nimic greșit să fumez câteva țigări. Mă relaxează, le folosesc ca să scap de stres”, a spus Radja Nainggolan, potrivit Calciomercato.

11-11-2021
14:26

CFR Cluj are probleme cu Sebastian Mailat și Iasmin Latovlevici

Campioana României, CFR Cluj, nu scapă de probleme. După ce datoria către FC Botoșani a fost amânată de patronul moldovean Valeriu Iftime, pentru ca feroviarii să poată juca în Confenernce League, clubul a fost reclamat la Comisiile FRF de Sebastian Mailat și Iasmin Latovlevici.

Cei doi fotbaliști își cer drepturile financiare restante, iar Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a anunțat că va lua o decizie în data de 24 noiembrie.

Sebastian Mailat nu mai face parte din planurile campionilor de mai multă vreme și a fost trimis la echipa a doua, după ce în sezonul precedent a evoluat la FC Voluntari sub formă de împrumut.

Iasmin Latovlevici a fost trimis și el la ”satelit” dar a refuzat și și-a reziliat contractul cu CFR Cluj.

11-11-2021
12:37

Cosmin Olăroiu va primi un salariu uriaș la Sharjah

Antrenorul român Cosmin Olăroiu se bucură în continuare de apreciere și respect în fotbalul din zona arabă. Remunerația tehnicianului la noua lui echipă, Sharjah, cu care a semnat pe doi ani, va fi de 5 milioane de euro.

Remunerația lui Olăroiu este totuși mai mică decât a încasat la Jiangsu Suning, în China, 7 milioane de euro, pe care, însă, românul nu i-a încasat integral din cauza problemelor financiare ale asiaticilor.

Cosmin Olăroiu este la a 6-a aventură în campionatul din Emiratele Arabe Unite unde le-a mai antrenat pe Al-Hilal, Al-Sadd, Al-Ain, Al-Ahli, respectiv Shabab Dubai.

11-11-2021
10:43

Lionel Messi revine pe teren. E anunțat titular în meciul pe care Argentina îl va disputa contra Uruguayului

Starul naționalei Argentinei a fost anunțat titular în meciul de vineri contra Uruguayului, din preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar.

După întâlnirea de la Montevideo, pentru ”pume” urmează meciul cu marea rivală Brazilia, programat pe 16 noiembrie, la San Juan tot în preliminariile CM 2022.

Brazilia şi Argentina sunt neînvinse în actuala campanie de calificare la Cupa Mondială și conduc în clasamentul grupei unice din America de Sud, cu 31, respectiv 25 de puncte.

11-11-2021
10:07

Tragedie în lumea ciclismului. O sportivă a murit la 21 de ani

O campioană mondială de juniori din Eritreea a decedat în urma unui accident rutier în timp ce se antrena.

„Cu un zâmbet constant şi pasiune profundă pentru ciclism, Desiet Kidane Tekeste a fost o tânără talentată, aflată în plină ascensiune, care ne va lipsi foarte mult. În acest moment tragic, gândurile noastre se îndreaptă acum spre familia şi prietenii ei, dar şi spre colegii de echipă şi antrenori”, a transmis Federaţia Internaţională de Ciclism.

11-11-2021
08:42

Dezvăluiri șocante despre folosirea substanțelor interzise în fotbal

Un fost fotbalist al lui Freiburg, în Bundesliga, a făcut dezvăluiri incredibile despre folosirea substanțelor dopante. Francezul Garra Dembele acuză cluburile că îi forțează pe jucători să se dopeze.

”În Bulgaria (pe când juca la Levski Sofia – n.r.), când terminam meciurile din Europa League, ne dădeau să bem niște ceaiuri din plante. Chiar la finalul meciurilor, luam substanțe de care nu știam sigur ce sunt. În Germania, când evoluam la Freiburg (în Bundesliga), aveam în mine substanțe interzise.

De fapt, eram dopat cu hormoni. În Germania, aveam o cutiuță care avea numărul meu pe ea, 11. Conținea 10 pastile pe care trebuia să le iau după antrenamente. Habar nu aveam ce sunt.

Nu aveam de ales, trebuia să le iau, altfel eram amendat. După jocuri, în weekenduri, controlul antidoping venea mereu la mine, dar nu se găsea nimic în probele de urină. De la televizor, sportul pare altfel, dar când faci parte din el, e complicat”, a povestit Dembele, pentru L’Equipe.

11-11-2021
08:41

Jucătorii de la Manchester United se revoltă. Ori pleacă Ole Gunnar Solkjaer, ori ei

Portarul Dean Henderson și mijlocașii Donny van de Beek, respectiv Jesse Lingard au cerut oficialilor clubului Manchester United să fie lăsați să plece, în iarnă, la cluburi unde să evolueze constant.

Cei trei sunt nemulțumiți că nu intră constant în vedereile antrenorului Ole Gunnar Solkjaer, tot mai contestat de suporterii de pe Old Trafford din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

Presa din Anglia notează că solicitarea celor trei vine după ce Cristiano Ronaldo și Bruno Fernandez ar fi cerut deja schimbarea tehnicianului norvegian. Conform Daily Mail Dean Henderson ar putea fi cedat sub formă de împrumut la Newcastle, iar Jesse Lingard ar putea ajunge la West Ham.

Victor Pițurcă nu-l iartă pe Adrian Mititelu. I-a făcut plângere la TAS și cere despăgubiri de milioane de euro

Victor Pițurcă și Adrian Mititelu sunt la cuțite de ani de zile, iar fostul selecționer nu renunță la procesul pe care i l-a intentat omului de afaceri.

Ruptura dintre cei doi s-a produs în 2010 când Mititelu l-a dat afară de la FC Universitatea Craiova. Pițurcă a cerut despăgubiri de 7 milioane de euro, dar nu le-a obținut în instanțele din România. Acum, fostul selecționer s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

ADVERTISEMENT

”Avem un proces care continuă acum, suntem la TAS. Am fost prima dată la federație, i-a dat lui dreptate, a trebuit să ajungem la TAS. Eu m-am adresat la TAS. Costă destul de mult, am plătit 1.000 de franci, acum costă 50.000 de franci. Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro cu care clubul îmi e dator”, a spus Victor Pițurcă la ”Prietenii lui Ovidiu”.