Fotbal intern

Un fost fotbalist din Liga 1 recunoaște că s-a dopat: „Erau niște injecții pentru recuperarea organismului”

24.02.2021 | 20:30
Un fost fotbalist din Liga 1 recunoaste ca sa dopat Erau niste injectii pentru recuperarea organismului
ADVERTISEMENT

Răzvan Stanca a recunoscut că s-a dopat folosind ozonoterapie pe vremea când era fotbalist la Pandurii Târgu Jiu, metodă care constă în injecții pentru regenerarea organismului.

Totodată, Stanca a spus că la FCSB nu a făcut terapie cu ozon, deși în urmă cu o lună spusese exact opusul, când i-a dat numele medicului Radu Paligora, fostul medic de la FCSB, care în prezent se află la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Regulamentul WADA interzice clar orice manipulare a sângelui, care, implicit, este considerat doping.

Răzvan Stanca a recunoscut că s-a dopat

Răzvan Stanca a mărturisit că a făcut terapie cu ozon, metodă ce este interzisă în fotbal și este considerată doping„Acea terapie cu ozon am făcut-o la Pandurii, dar erau niște injecții pentru a recupera organismul, nu pentru a te dopa sau pentru a fi cu un pas peste adversar”.

ADVERTISEMENT

„Era o simplă metodă de a regenera organismul, pentru că jucam din 3 în 3 zile! Asta a fost tot. La Steaua, pe corpul meu, eu n-am făcut această terapie”, a spus Stanca pentru LookSport.

Totuși, deși acum susține că la FCSB nu a făcut terapie cu ozon, în urmă cu o lună, fostul portar al FCSB-ului spunea cu totul altceva pentru prosport„La FCSB am făcut acea terapie cu ozon, ca să revii mai repede. Am făcut și la Pandurii, cu Paligora. La început e dureros, se umflă pielea”.

ADVERTISEMENT

Declarația sa vine într-un moment delicat pentru fotbalul românesc, după ce trei jucători de la Astra (Seto, Ioniță și Fatai) au fost prinși de ANAD că s-au dopat.

  • 41 de ani este vârsta lui Răzvan Stanca

Și Paul Pîrvulescu, fostul său coleg de la FCSB a recunoscut că s-a dopat

Paul Pîrvulescu, fostul coleg al lui Răzvan Stanca de la FCSB, a recunoscut că s-a dopat, dar nu în perioada în care evolua pentru FCSB: „Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău”.

ADVERTISEMENT

„Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. 

Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e ok. Dar e doping, da”, spunea Pîrvulescu la GSP Live.

  • 32 de ani este vârsta lui Paul Pîrvulescu
ADVERTISEMENT