Premier League

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice: “Am avut un milion de gânduri sinucigaşe”

05.08.2019 | 16:42
Un fost fotbalist din Premier League sa retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice Am avut un milion de ganduri sinucigase
ADVERTISEMENT

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice şi trage un semnal de alarmă. Marvin Sordell a fost considerat de mulţi specialişti un jucător de viitor pentru naţionala Angliei, însă a decis să-şi anunţe retragerea la zece ani de la primul meci jucat pentru Watford.

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice: “Eram la limită”

Marvin Sordell, fost fotbalist în Premier League, s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice, decizia fiind luată la finalul lunii iulie, când încă era sub contract cu Burton Albion. Atacantul formaţiei din liga a treia a dezvăluit că nu putea să mai joace încă un an în ligile inferioare din Anglia, ceea ce l-ar fi adus la o nouă tentativă de sinucidere.

ADVERTISEMENT

“Eram deja la limită, iar pentru mine acest lucru însemna să mă gândesc la sinucidere. Faptul că am ieşit din această situaţie este cel mai bun lucru. Atunci când ai probleme psihice şi un lucru este declanşatorul crizelor, atunci trebuie să scapi de acel lucru. Faptul că m-am retras este un lucru care mă face să fiu mai fericit şi a luat o greutate de pe umerii mei. Sunt liber. Pot să-mi controlez viaţa”, a spus Marvin Sordell pentru The Sun.

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice
Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice

Marvin Sordell a început să bea pentru a scăpa de depresie

La un moment dat, Marvin Sordell a încercat să blocheze depresia cu băuturile alcoolice şi a susţinut că la un moment dat ajunsese să bea câte zece zile la rând. În plus, fostul atacant al lui Burton Albion a declarat că îşi doreşte să mai joace fotbal, dar nu la nivel profesionist.

ADVERTISEMENT

“Cosnumam alcool şi câte şapte, opt, nouă sau zece zile la rând. Era clar că nu eram deloc fericit. La un moment dat toate aceste lucruri te ajung din urmă. Mi-am dorit încă de când eram copil să ajung fotbalist. Încă iubesc să joc fotbal, dar nu la nivel profesionist. Nu-mi mai doresc acest lucru”, a precizat Marvin Sordell.

Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice
Un fost fotbalist din Premier League s-a retras la 28 de ani din cauza problemelor psihice

A tras un semnal de alarmă cu un editorial emoţionant

În martie 2019, pe când era împrumutat de Burton Albion la Northampton Town, Marvin Sordell a scis un editorial emoţionant pentru revista FourFourTwo. “Nu-mi este frică să admit acest lucru. Într-o zi s-ar putea să nu mai suport totul. Am milioane de gânduri sinucigaşe, dar o singură tentativă de sinucidere. Din fericire, am ratat”, spunea Marvin Sordell.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Marvin Sordell a jucat pentru Watford, Wealdstone, Tranmere Rovers, Bolton, Charlton Athletic, Burnley, Colchester United, Coventry City, Northampton Town şi Burton Albion. În 2012m atacantul a făcut parte din lotul Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Londra. În Premier League, Sordell a bifat 17 meciuri, fără să înscrie. Între 2011 şi 2013, atacantul a marcat trei goluri în 14 meciuri pentru naţionala de tineret a Angliei.