Fotbal intern

Un fost mare fundaş dinamovist dă verdictul: “Nemec e peste Gnohere”

Un fost fundaş precum Ioan Andone ştie ce spune când e vorba să caracterizeze atacanţii. "Fălcosul" afirmă că Nemec e mai bun ca Gnohere şi aşteaptă revenirea lui Alibec.
25.12.2017 | 15:58
Un fost mare fundas dinamovist da verdictul Nemec e peste Gnohere

Cu perspectiva unui sezon de foc în faţă, în care va lupta pe toate fronturile, în ţară, dar şi în Europa, FCSB caută întăriri în această iarnă, mai ales în compartimentul ofensiv. Una dintre principalele ţinte ale patronului Gigi Becali este vârful lui Dinamo, Adam Nemec.

Deşi îi are în lot pe Denis Alibec şi Harlem Gnohere, vicecampioana ar avea nevoie şi de un atacant clasic de careu, iar cum slovacul de 32 de ani intră la 1 ianuarie 2018 în ultimele 6 luni de contract, îşi va putea alege singur viitoarea destinaţie. Becali i-a făcut deja o ofertă, dar Nemec întârzie cu răspunsul.

Nemec, bun pentru FCSB, indispensabil pentru Dinamo

Un fost mare fundaş al lui Dinamo, Ioan Andone, crede că Nemec ar fi exact ceea ce caută FCSB şi afirmă chiar că acesta e mai maloros decât Harlem Gnohere. “Fălcosul” speră ca slovacul să rămână, totuşi, în “Ştefan cel Mare”, pentru a avea şanse să se califice în play-off, iar apoi să nu se facă de râs acolo.

”Nemec? Îl văd la Steaua! Un jucător străin, care a venit în România şi care dăduse foarte puţine goluri înainte, dar care este foarte bun. Acum, decizia este la el, nu mai depinde de club. Părerea mea este că Dinamo trebuie să-l ţină. După ce că au plecat atâţia jucători în şase luni, a mai plecat acum şi Anton, dacă o va mai face şi Nemec le va fi foarte greu în play-off, bineînţeles dacă vor ajunge acolo”, a spus Ioan Andone.

“Alibec are probleme la cap, nu la picioare”

Fostul jucător şi tehnician al “câinilor” aşteaptă ca şi Denis Alibec să-şi revină în sezonul de primăvară, fiind de părere că acesta ar avea nevoie de un psiholog pentru a fi readus pe linia de plutire.

”Ce se întâmplă cu Alibec? Toată lumea vrea să-l ajute, toată lumea îi dă sfaturi, dar e păcat că cei de acolo nu pot să-l mai ducă în formă. Trebuie să lucreze la cap, nu la picioare, pentru a reveni la forma pe care a avut-o la Astra. Lui Alibec îi trebuie un psiholog, un specialist care să vorbească cu el. Nu cu biciul se face treabă. Este un fotbalist bun, dar nu e în formă.

Un atacant nu trebuie să fie ca un fundaş central. Un atacant îţi rezolvă meciul în 10 minute, intră în formă încet. La fundaşi e mai greu. Asta e, trebuie vorbit cu el, mai ales că şi naţionala are nevoie de Alibec”, a mai declarat Andone.

“Fălcosul” a făcut şi o comparaţie între Alibec şi Gnohere, şi s-a arătat surprins de faptul că francezul e cel mai bun marcator din Liga 1, (cu 12 reuşite), pentru că, în opinia sa, e doar un atacant “bunicel”.

”Denis are o calitate mare ca atacant. E masiv, ştie să protejeze, finalizează… are multe calităţi. Gnohere s-a adaptat bine în condiţiile în care Alibec nu a jucat. El e bunicel, nu excepţional. E jucător de careu şi ştie să profite de orice greşeală mică”, a mai spus Andone.

3 goluri a marcat Adam Nemec (32 de ani) pentru Dinamo, în actualul sezon al Ligii 1