Sport
notix pixel id

Un fost golgheter din Premier League dezvăluie amenințările cutremurătoare primite de la tatăl său: „O să-ți omor mama, apoi pe tine şi pe fraţii tăi”

În cartea autobiografică publicată recent, Troy Deeney a vorbit deschis despre amenințările primite în copilărie de la tatăl său, unul dintre cei mai periculoși ultrași din Marea Britanie.
03.10.2021 | 15:04
Un fost golgheter din Premier League dezvăluie amenințările cutremurătoare primite de la tatăl său: „O să-ți omor mama, apoi pe tine şi pe fraţii tăi”
Troy Deeney a mărturisit întreg calvarul la care a fost supus de tatăl său. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ajuns acum la 33 de ani, Troy Deeney a făcut publice traumele care i-au marcat copilăria. Toate au fost provocate de propriul tată, Paul Anthony Burke, membrul unei grupări extrem de periculoase de ultrași ai echipei Birmingham City.

Speria oamenii şi pe noi. A băgat frica chiar şi în soţia şi copilul său: ‘O să îţi omor mama, iar apoi pe tine şi pe fraţii tăi‘”, sunt doar câteva dintre dezvăluirile cutremurătoare făcute în „My Redemption”, cartea autobiografică publicată recent.

În ciuda calvarului la care a fost supus încă de la vârste fragede, fostul golgheter din Premier League a găsit puterea să ierte și chiar se declară fericit că i-a putut îndeplini părintele său cel mai arzător vis: să îmbrace într-o zi tricoul echipei de suflet.

ADVERTISEMENT

Traumele unui fost golgheter din Premier League. Propriul tată l-a amenințat cu moartea în copilărie

Unii dintre prietenii lui au făcut milioane din crime, dar nu voia niciodată banii. Nu avea. Îi plăcea să meargă în baruri şi să se ia la bătaie cu lumea. Speria oamenii şi pe noi.

A băgat frica chiar şi în soţia şi copilul său: ‘O să îţi omor mama, iar apoi pe tine şi pe fraţii tăi!’. A venit odată să mă ia de la antrenamente cu un Mercedes, dar el nu avea un permis.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că are un traficant de droguri ostatic. Eram îngrozit! Omul îi datora bani unui prieten, dar mi-a explicat că îl hrăneşte şi că se comportă bine cu el”, a mărturisit Troy Deeney.

Victimă a rasismului: „Oamenii nu au limită când vine vorba despre ură”

Dincolo de traumele suferite în copilărie din cauza tatălui său, atacantul a făcut referire și la zecile de mesaje rasiste cu care este asaltat periodic în Anglia. Acesta este legitimat acum chiar la Birmingham City.

ADVERTISEMENT

O fotografie a mea, a soţiei mele şi a copiilor mei e de ajuns. Oamenii nu au limită când vine vorba despre ură. Înţeleg că sunt oameni cărora le place şi cărora nu. Puteţi vorbi de jocul meu tot ce vreţi, dar nu înţeleg de ce trebuie să vorbiţi de culoarea pielii mele sau să mă minimalizaţi pentru că sunt negru.

O parte din mine (când primesc aceste mesaje) vrea să spargă totul, iar o altă parte din mine doar se întristează. Îmi imaginez că este vârsta şi faptul că sunt deja tată. Oricum, sunt mulţi oameni care intră pe internet şi pot spune ce vor fără repercusiuni.

ADVERTISEMENT

Dacă aş răspunde în acelaşi mod când sunt insultat, aş fi tot timpul la televizor, aş apărea peste tot, aş avea sute de sancţiuni, dar lor nu li se întâmplă nimic. Trebuie să spargem barierele.

Trebuie să înţelegem că a vorbi despre asta, cu poliţia sau cu agentul tău, nu înseamnă că eşti slab. Înseamnă doar că astfel poţi împiedica o altă persoană să treacă prin aceeaşi suferinţă ca şi tine, de a trece prin ce ai trecut tu”, a mai spus Troy Deeney.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik