Fotbal intern

Un fost internațional a creionat portretul sportiv al lui Denis Haruț! Cine l-a învățat ABC-ul fotbalului

10.02.2021 | 09:05
Un fost international a creionat portretul sportiv al lui Denis Harut Cine la invatat ABCul fotbalului
Denis Haruț schimbă postul după primul meci la FCSB! Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Denis Haruț este fotbalistul transferat de FCSB ca să rezolve problemele din defensivă. Răzvan Raţ a povestit cum l-a ajutat pe Haruț să devină fotbalistul de azi.

Crescut la juniorii lui Poli Timișoara, Denis Haruț a făcut repede pasul spre echipa de seniori a bănățenilor. A debutat în Liga 1 într-un meci de coșmar, pierdut de Poli cu 0-7, chiar în fața actualei echipe a internaționalului de tineret.

ADVERTISEMENT

La vremea aceea, 2017, la Timișoara, Haruț împărțea vestiarul cu Răzvan Raț, unul dintre cei mai buni fundași de bandă pe care i-a dat fotbalul românesc. Acesta a povestit cum l-a ajutat pe Haruț să devină jucătorul de azi.

Un fost internațional a creionat portretul sportiv al lui Denis Haruț

Răzvan Raț a dezvăluit că noul fundaș al FCSB, deși înzestrat cu calități sportive indiscutabile, avea mari carențe în momentul în care a făcut pasul de la juniori la echipa de seniori a bănățenilor.

ADVERTISEMENT

”L-am luat cu mine în cameră și am stat cu el de vorbă foarte mult. I-am explicat și pe hârtie, i-am desenat cum ar trebui să se miște un fundaș lateral, în funcție de minge și de adversar. La 19 ani, nu i se făcuse ABC-ul fotbalului din punct de vedere tactic, eu l-am învățat”, a povestit Raț la Digisport.

Fostul internațional și Denis Haruț au fost coechipieri la ACS Poli Timișoara în perioada 2017-2018, în ultimul sezon al bănățenilor în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

”E inteligent și stă bine psihic”

Răzvan Raț a făcut și portretul sportiv al noului echipier al roș-albaștrilor. Omul care a jucat 106 meciuri numai în tricoul echipei naționale, le-a transmis celor de la FCSB unde dă cel mai bun randament fundașul adus de la FC Botoşani.

”Haruț este un jucător care a reușit să ajungă unde a ajuns, fără să aibă un bagaj tactic, pentru că este inteligent și pentru că vrea să acumuleze. Este ca un burete, vrea să asimileze informații cât mai multe, e deschis.

ADVERTISEMENT

Este și inteligent, are și forță bună, stă bine pe picioare și stă bine și din punct de vedere psihic. Eu cred că dă cel mai bun randament ca fundaș dreapta”, a mai spus Raț pentru sursa citată.

Denis Haruț are 21 de ani și a fost achiziționat de FCSB pentru 650.000 de euro. A debutat la noua sa echipă la sfârșitul săptămânii trecute, în eșecul de pe Arena Națională, scor 0-1 cu Academica Clinceni.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,53 este cota pentru „FCSB se califică”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT