Fotbal international

Un fost internațional belgian explică de ce Ianis Hagi nu s-a impus la Genk: ”Avea nevoie de timp, dar nu a vrut să aștepte”

10.03.2020 | 10:19
Un fost international belgian explica de ce Ianis Hagi nu sa impus la Genk Avea nevoie de timp dar nu a vrut sa astepte
ADVERTISEMENT

Fostul internațional belgian Thomas Buffel, care a jucat timp de trei sezoane la Glasgow Rangers și nouă ani la Genk, a explicat de ce Ianis Hagi nu s-a impus la fosta campioană a Belgiei.

Un fost internațional belgian explică de ce Ianis Hagi nu s-a impus la Genk: ”Nu a avut impactul așteptat, toți credeau că va fi vedeta echipei”

”Uneori, fotbalul ține de lucruri mărunte. Depinzi de momente, iar jucătorii trebuie să fie acolo în momentul ideal. Pentru Ianis a fost dificil la Genk, dar uneori jucătorii trebuie să aibă răbdare”, a spus fostul internațional belgian despre perioada petrecută de Ianis Hagi la Genk.

ADVERTISEMENT

”Genk a cheltuit mulți bani cu Bongonda și acesta trebuia să joace. Japonezul Ito s-a descurcat foarte bine și atunci antrenorul a trebuit să facă niște alegeri. Cred că Ianis nu a avut impactul așteptat, toți credeau că va fi vedeta echipei”, a declarat Buffel, conform Evening Glasgow Times.

”Ianis a simțit presiune din partea naționalei României”

”Poate că Ianis a simțit presiune din partea naționalei României că trebuie să joace și nu și-a acordat timp pentru el. Avea nevoie de timp, dar nu a vrut să aștepte și de aceea a cerut acest transfer. Nu cred că trebuia să plece”, a explicat Thomas Buffel.

ADVERTISEMENT

”În trecut, Genk a avut mulți jucători care au avut nevoie de adaptare, dar odată ce au reușit și-au făcut un nume și au plecate pe 10, 15 sau chiar 20 de milioane de lire sterline. Și vorbesc aici de Kalidou Koulibaly sai Wilfried Ndidi”, a continuat fostul jucător de la Rangers și Genk.

”Așteptările au fost mari”

”Nu au fost mulți oameni care știau de Hagi când a ajuns la Genk, dar scouterii clubului l-au reperat în România și l-au adus. A avut un impact bun și a marcat în primul său joc, așa că așteptările au fost mari”, a afirmat Buffel.

ADVERTISEMENT

”Dar atunci când echipa a avut dificultăți încrederea a scăzut și a fost ca un bulgăre de zăpadă. A venit apoi noul antrenor și Hagi nu a mai jucat prea mult. Nu știu ce s-a întâmplat acolo”, a precizat fostul internațional belgian.

”Este important să aibă mingea și spațiu să o controleze”

”Apoi a făcut transferul la Rangers, iar oamenii din Belgia au fost surprinși să vadă că brusc el joacă bine acolo. A arătat că vrea să primească mingea, că vrea să fie în centrul jocului, că vrea să paseze decisiv și chiar să marcheze”, a comentat Thomas Buffel.

ADVERTISEMENT

”Depinde foarte mult pe ce poziție îl folosești. El e bun cu mingea și are nevoie ca alți jucători să alerge pentru el. Este important să aibă mingea și spațiu să o controleze. La Genk au fost momente când nu a jucat pe postul potrivit pentru că erau alți jucători acolo”, a declarat el.

”Pentru Ianis este o ușurare să fie într-o echipă care îi permite să-și etaleze jocul”

”A trecut printr-o perioadă dificilă, dar s-a mutat la Rangers și a început foarte bine. Pentru Ianis este o ușurare să fie într-o echipă care îi permite să-și etaleze jocul și sper să-și îmbunătățească evoluțiile în continuare”, a încheiat Buffel.

Glasgow Rangers are un nou sezon ratat pe plan intern, acolo unde a ratat orice șansă la titlu în lupta cu rivala Celtic, iar din Cupă tocmai a fost eliminată. În aceste condiții, șefii de pe ”Ibrox Park” pregătesc revigorarea lotului. Din planurile de viitor ale formației lui Gerrard face parte și Ianis Hagi, care va fi cumpărat de la Genk.

ADVERTISEMENT
Tags: