Sport

Un fost internațional contestă convocarea lui Octavian Popescu la națională: ”Joacă acelaşi fotbal ţurcă”

Octavian Popescu a fost convocat la echipa națională pentru startul preliminariilor Euro 2024, dar acest lucru este contestat de un fost internațional.
22.03.2023 | 13:16
Un fost international contesta convocarea lui Octavian Popescu la nationala Joaca acelasi fotbal turca
Octavian Popescu a fost convocat la echipa națională pentru startul preliminariilor Euro 2024, dar acest lucru este contestat de un fost internațional. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Deși nu a avut prestații strălucite în acest an, tânărul fotbalist de la FCSB a prins lotul pentru meciurile cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificare la Campionatul European.

Scandal din cauza convocării lui Otavian Popescu la națională

Însă, convocarea lui Octavian Popescu la echipa națională a României a născut discuții aprinse, fostul internațional Basarab Panduru fiind de părere că acesta nu avea ce să caute la lot, o alegere mult mai bună fiind Andrei Ivan de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

”Te aştepţi să-l bage pe Octavian Popescu la naţională? De ce îl iei? Trebuia să îl iei pe Ivan, dacă tot vrei să iei ceva. Din play-off-ul trecut până la începutul play-off-ului acesta, Octavian Popescu joacă la fel. Răzleţ, aşa, câte ceva, dar, în rest, joacă la fel. Slab!

De ce îl chemi la echipa naţională. De ce îl chemi? El (n.r. – Edi Iordănescu) aşa a zis: ‘Nu joacă, dar îl chem’. Exact aşa. Sunt două lucruri. În primul rând, el este bulversat şi dat peste cap de toată lumea şi pus pe toate posturile că nici el nu mai ştie ce joacă.

ADVERTISEMENT

Faptul că el joacă acum extremă stângă, iar poziţia lui este inter, este şi pentru că omul cred că, în momentul ăsta, habar n-are ce joacă şi ce trebuie să joace. Cel mai grav însă mi se pare că de anul trecut din play-off până anul ăsta, el joacă acelaşi fotbal ţurcă.

Aproape de fiecare dată, când are mingea, se opreşte, trage nişte picioare peste minge şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă în faţa lui, după care să dea un exterior. Deci, 90% din acţiuni, astea sunt”, a declarat Panduru, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Iordănescu, schimbări numeroase la lot

Antrenorul Universității Craiova, Eugen Neagoe, l-a atacat vehement pe selecționerul Edi Iordănescu pentru faptul că nu a chemat la națională niciun jucător de la echipa sa, și în special, pe Andrei Ivan. Fără să dea nume, ”Geană” s-a arătat deranjat că în locul lui Ivan a fost chemat Octavian Popescu.

Un alt scandal s-a creat în jurul neconvocării lui Ianis Hagi pentru această acțiune, deși jucătorul a evoluat destul de puțin la Rangers după ce a lipsit de pe teren un an din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Ultima acţiune oficială a naţionalei României a fost în septembrie, iar de atunci Edi Iordănescu a schimbat opt jucători, aproape o treime din lotul primei reprezentative. Cele mai multe modificări vin în linia de mijloc.


  • Cota exclusivă FORTUNA pentru România: 2,00 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT