Fotbal intern

Un fost internațional îl caracterizează pe Papură: „Nu este perceput ca un antrenor principal!”. Exclusiv

22.12.2020 | 14:22
Un fost international il caracterizeaza pe Papura Nu este perceput ca un antrenor principal Exclusiv
„Papură nu este perceput ca un antrenor principal!” Ce a auzit Rada despre tehnicianul Craiovei. Exclusiv Sursă Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Rada consideră că o problemă a Universității Craiova este faptul că tehnicianul Corneliu Papură nu este perceput ca un „principal”, ci mai mult un antrenor de conjunctură. Fostul coleg al lui „Papi” spune că numai rezultate ar putea schimba opinia publică despre cel care conduce cârma Științei.

Papură se află la cea de-a treia aventură pe banca oltenilor, însă tot nu reușește să obțină puncte cu echipele importante. Ultimul examen picat este cel cu FCSB, când elevii săi au jucat rău, iar diferența dintre cele două formații ar fi putut să fie mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova îi aduce față în față pe Edi Iordănescu și Corneliu Papură, între cei doi existând un conflict deschis, iar acest lucru a fost vizibil în ultima confruntare directă, atunci când nici măcar nu s-au salutat, dar s-au atacat în declarațiile de la conferințele de presă.

„Lumea nu-l percepe pe Papură ca pe un antrenor principal” Ionuț Rada a auzit lucruri bune despre antrenorul Craiovei

Născut în Craiova, Ionuț Rada, 38 de ani, este un produs al școlii de fotbal al lui Gică Popescu și a ajuns să evolueze la cele mai mari cluburi din țară: Universitatea Craiova, FCSB și CFR Cluj. Rada l-a cunoscut pe Corneliu Papură când a ajuns să evolueze la prima echipă a Științei, la începutul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

Legat de mandatul fostului său coleg la Universitatea, Rada a recunoscut că nu este deloc ușor pentru el să intre în grațiile oamenilor: „Pe Corneliu Papură îl cunosc pentru că a fost și colegul meu la Craiova. Am auzit lucruri bune despre el și de la academia Craiovei. El a lucrat cu foarte mulți jucători tineri. Vă dați seama că nu este deloc ușor pentru el. Rezultatele o să vorbească tot timpul despre un antrenor. A făcut și lucruri bune la început. În perioada asta dificilă, e clar că se vorbește despre antrenor.

Lumea nu-l percepe ca pe un antrenor principal, ci ca un antrenor de conjunctură, adică se apela la el când era nevoie. Trebuie să aibă parte de niște rezultate bune pentru ca el să primească încrederea suporterilor, oamenilor din jurul echipei. Tu, ca și club, aștepți următorul salt de calitate, ai fost acolo, ai luat Cupa României, ai fost pe locul doi sau trei, următorul bas este să te bați la campionat. În mod firesc, așa trebuie să fie lucrurile ca să progresezi.

ADVERTISEMENT

E clar că lumea își dorește un antrenor cu experiență, unul care vine cu o anumită abordare, care vine cu anumite cerințe. Nu știu dacă este perceput de jucători ca un antrenor care poate să ia decizii importante. E foarte important și lucrul acesta în vestiar, fiind cunoscut de la academie,” a declarat Ionuț Rada pentru FANATIK.

Cu experiență în UEFA Champions League, Rada a vorbit despre jocul defensiv al Craiovei: „Sunt jucători buni, dar au arătat probleme”

Cu 25 de meciuri în preliminariile și grupele UEFA Champions League și 35 în Europa League, Ionuț Rada are destulă experiență pentru a analiza jocul defensiv al echipelor din Liga 1: „Cu siguranță, echipele puternice, cele care trag la campionat, pleacă de la organizarea defensivă, de la apărări. Făceam o analiză între Dinamo, FCSB, CFR și Craiova și vorbeam tot timpul de axul central, de cei doi fundași centrali. E clar că dacă analizăm cuplurile de apărători centrali de la cele patru  echipe, CFR Cluj stă cel mai bine. 

ADVERTISEMENT
  • 247 de jocuri în prima ligă are Ionuț Rada
  • 11 goluri a reușit să înscrie fundașul central în Liga 1

Cu siguranță, Mihai Bălașa și Marius Constantin sunt doi jucători buni, dar au arătat probleme, dar și pentru că în benzile laterale, atât Bancu, cât și Vlădoiu au arătat slăbiciuni, iar acest fapt creează un dezechilibru în linia de patru.

La CFR există o astfel de linie cunoscută de toată lumea, Susic, Burcă, Vinicius și Camora, ei foarte rar s-au schimbat”, a adăugat Rada, cel care este inițiatorul unui proiect, „The Rada Way”, prin care promovează o viață activă, dar și prin care analizează diferite partide din prima ligă a României.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 3,15 este cota pentru “PSF2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT