Fotbal intern

Un fost internațional nu crede că tricolorii mici pot face față la naționala de seniori: ”Sunt doar soluții de avarie”

01.07.2019 | 09:24
Un fost international nu crede ca tricolorii mici pot face fata la nationala de seniori Sunt doar solutii de avarie

Un fost internațional român nu crede că tricolorii mici pot face față la naționala de seniori, deși a lăudat prestația elevilor lui Mirel Rădoi la Campionatul European din Italia și San Marino. Fostul fundaș Dorin Goian crede că apărătorii centrali de la formația de tineret nu pot reprezenta în acest moment decât soluții de avarie pentru selecționerul Cosmin Contra în vederea meciurilor din preliminariile Euro 2020.

Un fost internațional nu crede că tricolorii mici pot face față la naționala de seniori: ”Nu sunt pentru echipa mare”

”Avem jucători valoroși în apărare. Personal, mi-a plăcut mult Nedelcearu, nu credeam în el! M-a mirat că a jucat atât de bine, constant, a dat siguranță apărării. Pașcanu a avut și el evoluții de lăudat, Adrian Rus a intrat bine cu Franța. Dar nu cred că sunt neapărat soluții pentru echipa mare. Nu cred că selecționerul Cosmin Contra ar putea aborda un joc important cu ei în apărare, poate doar ca soluție de avarie în cazul în care Chiricheș nu-și revine”, a declarat fostul internațional Dorin Goian despre pobilitatea ca tricolorii mici să facă pasul la naționala de seniori.

”Promovarea trebuie făcută treptat. Este o diferenţă de nivel, de ritm, mi-e greu să cred că toţi pot intra aşa repede să joace la echipa mare. Doar Puşcaş a confirmat, a marcat şi la naţionala mare, merită să joace la o echipă mare din Europa, sunt sigur că va prinde un transfer important”, a mai spus Dorin Goian într-o intervenție telefonică la emisiunea Digisport Special.

George Pușcaș sărbătorind alături de Ianis Hagi unul dintre golurile marcate în semifinala cu Germania (sursă foto: Facebook echipa națională de fotbal a României)

”Ianis Hagi poate juca fără probleme la naţionala mare”

Dorin Goian consideră că singurii jucători de la tineret care merită să fie la naționala de seniori sunt George Pușcaș și Ianis Hagi: ”Pușcaș a făcut un turneu grozav, este un număr 9 care ar juca fără probleme la echipa mare, un număr 9 autentic, un marcator, bătăios, care ştie să ţină de minge, ştie să tragă la poartă, mi-a plăcut enorm de mult. Poate şi Ianis Hagi, aleargă extraordinar de mult, are calitate, are execuţii, când prinde o zi bună poate juca fără probleme la naţionala mare”.

Echipa națională de tineret a României a ajuns până în semifinalele Campionatului European, acolo unde a fost învinsă de reprezentativa Germaniei, scor 2-4. La revenirea în țară după turneul final din Italia și San Marino, tricolorii mici au fost așteptați în miez de noapte la aeroport de sute de suporteri care au cântat și le-au scandat numele noilor staruri din fotbalul românesc.

Tags: