Sport

Un fost internațional român care a jucat în Olanda, contactat de presa batavă înainte de meciul României din optimi de la EURO 2024: „M-au întrebat despre jucători”

Un fost mare atacant al echipei naționale care a jucat în Olanda a comentat duelul României cu „Portocala Mecanică” din optimile EURO 2024
28.06.2024 | 18:50
Un fost international roman care a jucat in Olanda contactat de presa batava inainte de meciul Romaniei din optimi de la EURO 2024 Mau intrebat despre jucatori
România va întâlni Olanda în optimi la EURO 2024. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rodion Cămataru, fostul mare atacant al naționalei României și al lui Heerenveen, a vorbit despre meciul cu Olanda din optimile de finală ale Campionatului European.

Rodion Cămataru analizează duelul dintre România și Olanda: „Mai greu cred că era cu Spania, Germania sau Franța”

Rodion Cămataru privește partea plină : „Am căzut cu o echipă foarte puternică, dar mai greu cred că era cu Spania, Germania sau Franța. Au jucători care dacă te uiți pe unde evoluează toți e clar că au prima șansă. Dar și Ucraina a avut jucători la echipe importante. Avem totuși șanse întotdeauna. La fotbal se decide pe teren și fiecare echipă are șansa ei”.

ADVERTISEMENT

România a terminat pe primul loc în grupă, iar asta a fost total neașteptat pentru Rodion Cămătaru: „Nu am cum să spun că nu m-a surprins calificarea României. A surprins pe toată lumea această calificare și bucuria tuturor e pe măsură. Asta demonstrează că fotbalul nu are niciun fel de regulă și nu ai niciodată cum să știi finalul unui meci”.

Fostul mare atacant al naționalei României cu 22 de goluri în 77 de meciuri a vorbit despre filosofia de joc a batavilor: „Olandezii joacă un fotbal deschis, ofensiv. Niciodată nu am văzut o echipă a Olandei în apărare. Au și jucători de top în toate compartimentele, dar au avut și probleme aici la Campionatul European”.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru, contactat de presa olandeză înainte de meciul cu România: „Le-am spus că suntem în formă”

Rodion Cămătaru e conștient de forța naționalei lui Ronald Koeman„E un adversar foarte dificil pentru România și cred că Edi Iordănescu și jucătorii sunt conștienți de asta. Au mai fost surprize, dar Portugalia era deja calificată la meciul cu Georgia”.

Fostul atacant care s-a retras de la Heerenveen a fost sunat de o publicație olandeză: „Nu merg la meci pentru că sunt în Grecia. O să îl văd la televizor. M-au sunat și din Olanda. Am intrat la un podcast din Heerenveen, unde am mai vorbit. M-au întrebat  de jucători, despre echipa României și cum cred că va fi meciul.

ADVERTISEMENT

Le-am spus că România e în formă și că de ce nu și-ar continua parcursul ăsta și mai sus. Sunt convins că o să ne ia foarte în serios la acest meci. Și asta se vede și în presa olandeză. E ca un meci de cupă, eliminatoriu și e posibil orice”.

„Faptul că joacă deschis e un avantaj pentru noi”

Rodion Cămătaru știe care e principalul atu al României: „Nu pot să spun că m-a impresionat un jucător. Grupul a fost extraordinar. Nu mai avem jucători care să facă diferența. Avem însă un grup foarte bun și foarte bine pregătit de Edi Iordănescu. Jucătorii și-a făcut datoria împinși de la spate de suporterii din tribună. Înseamnă foarte mult sprijinul ăsta, îți dă aripi. 

ADVERTISEMENT

Ce să mai, au jucători în toate compartimentele. În apărare e căpitanul van Dijk de la Liverpool, atacantul Depay, care așteaptă să fie curtat aici la turneul final. Bănuiesc că toți vor să arate și să prindă transferuri mai bune. Sunt vedete în fiecare linie”.

Cămătaru crede că „tricolorii” pot profita de stilul de joc al olandezilor: „Faptul că ei joacă foarte deschis poate să fie un avantaj pentru noi. Noi putem să stăm foarte bine închiși acolo și să îi prindem pe contraatac. Dacă am învins 3-0 pe Ucraina cu 30% posesie de ce nu ne-ar ieși și acum?”. 

  • 2.30 este cota oferită de SUPERBET pentru pronostic “ambele marchează” la meciul România – Olanda
ADVERTISEMENT