Sport

Un fost internațional rus, chemat la război din ordinul lui Vladimir Putin: ”Nu puteam să punem întrebări”

Vladimir Putin a dat ordinul pentru mobilizarea parțială, astfel că un fost internațional rus trebuie să se înroleze pentru a lupta în războiul din Ucraina.
28.09.2022 | 23:14
Un fost international rus chemat la razboi din ordinul lui Vladimir Putin Nu puteam sa punem intrebari
Vladimir Putin a dat ordinul pentru mobilizarea parțială, astfel că un fost internațional rus trebuie să se înroleze pentru a lupta în războiul din Ucraina. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Preşedintele Rusiei a promulgat mai multe amendamente care prevăd pedepse grele pentru cei care nu vor să lupte sau pentru cei care dezertează.

Vladimir Putin a decis mobilizarea parțială, iar un fost internațional rus e obligat să meargă la război

Hotărârea lui Vladimir Putin a venit ca un trăznet pentru fostul internațional rus Diniyar Bilyaletdinov, care a aflat că la 37 de ani trebuie să meargă să lupte în războiul din Ucraina, deși nu a ținut niciodată o armă în mână.

ADVERTISEMENT

Vestea înrolării fostului jucător de la Everton a fost confirmată de chiar de tatăl jucătorului, Rinat, care printre lacrimi a dezvăluit că fiul său trebuie să plece la arme, în ciuda faptului că a făcut armata în urmă cu 19 ani.

”E dificil să vorbesc despre emoții, pentru că el nu a fost militar, deși a efectuat stagiul. Însă e ceva specific, având în vederea că el era sportiv. S-a întâmplat în urmă cu 19 ani. El a depus jurământul, dar a servit lumea sportului.

ADVERTISEMENT

Legea spune că pot fi chemați bărbații de până în 35 de ani, iar el are 37, așa că există o neconcordanță aici. Urmează ca el să afle dacă este corect sau dacă a primit ordinul greșit. Orice se poate întâmpla.

Dacă era vorba de o mobilizare generală, atunci nu puteam să punem întrebări. Dar președintele a anunțat mobilizarea parțială, deci totul trebuie să fie în acord cu legea”, a declarat tatăl lui Diniyar Bilyaletdinov, conform sports.ru.

ADVERTISEMENT

Bilyaletdinov a jucat 3 ani în Premier League

Născut în capitala Rusiei, Diniyar Bilyaletdinov și-a început cariera la Lokomotiv Moscova, iar în 2009 a fost achiziționat de Everton. A jucat timp de trei sezoane la formația engleză, înscriind 9 goluri în 77 de meciuri.

După experiența în Premier League, Bilyaletdinov s-a întors în Rusia și a evoluat la Spartak Moscova, Anzhi Makhachkala, Torpedo Moscova, Rubin Kazan, pentru a-și încheia cariera după un sezon petrecu în Lituania, la Trakai. El are 46 de selecții și 6 goluri la echipa națională, alături de care a terminat pe locul 3 la Euro 2008.

ADVERTISEMENT

Decretul de mobilizare parțială emis de Vladimir Putin conține un paragraf secret, care le permite rușilor să mobilizeze un milion de oameni. Al șaptelea paragraf al documentului e secretizat și apare doar mențiunea ”pentru uz oficial”.

ADVERTISEMENT