Sport
notix pixel id

Un fost jucător al lui Schalke 04 și-a înscenat moartea! Riscă până la zece ani de închisoare

Hiannick Kamba, fostul fotbalist al lui Schalke 04 și-a regizat moartea iar acum riscă ani grei de încisoare.
20.10.2021 | 10:05
Un fost jucător al lui Schalke 04 și-a înscenat moartea! Riscă până la zece ani de închisoare
ADVERTISEMENT

Ajuns la 35 de ani, fundașul dreapta Hiannick Kamba ar putea înfunde pușcăria după ce în 2016 și-a înscenat moartea într-un accident de mașină pentru ca familia să încasese polița de asigurare.

Crescut la academia lui Schalke 04 nu a reușit niciodată să debuteze la echipa mare și a fost folosit doar la echipa a doua a clubului și la U17 și U19, ceea ce a dus la decizia sa radicală.

Hiannick Kamba, fostul jucător al lui Schalke, și-a înscenat moartea în Congo în 2016

În 2016, Hiannick Kamba era anunțat decedat în urma unui accident rutier la vârsta de doar 30 de ani, iar vestea ajungea în toată presa din Germania.

ADVERTISEMENT

În anul 2000, doar patru ani mai târziu, tot în presa din Germania aveau să apară informații conform cărora jucătorul originar din Congo ar trăi în orașul Gelsenkirchen.

Fotbalistul ar fi fost ajutat să își ducă planul malefic la bun sfârșit de către soția sa, Christina, cea care a prezentat dovada morții către autorități.

ADVERTISEMENT

Ce sumă a încasat soția lui Hiannick Kamba

Christina Kamba a încasat suma de un milion de urmă pentru asigurarea de viață a soțului său „decedat”, conform jurnaliștilor de la The Sun.

Informația se pare că a fost confirmată chiar de către purtătorul de cuvânt al tribunalului din Essen, Thomas Kliegel.

ADVERTISEMENT

Hiannick Kamba s-ar fi întors din Congo în Germania în primăvara lui 2018. Autoritățile au investigat profilul său, iar congolezul s-a lovit de câteva obstacole birocratice, însă cele din urmă s-a stabilit lângă Gelsenkirchen.

Hiannick Kamba chiar s-a angajat la o companie energetică

„Mortul” chiar a decis că e momentul să se angajeze pentru a se putea întreține și să nu irosească milionul de lire sterline din polița de asigurare.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a lucrat timp de aproape trei ani la o companie energetică. În 2020, Hiannick Kamba s-a prezentat la poliția germană și a declarat că a fost… sechestrat: „Pârâtul s-a prezentat la Ambasada Germaniei din Kinshasa, doi ani mai târziu, susținând că a fost răpit”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituției.

Soția fostului jucător al lui Schalke 04 neagă însă orice implicare în această înșelătorie: „Nu am nimic de-a face cu vreo înșelăciune”, a fost reacția Christinei pentru Bild.

ADVERTISEMENT

Cei doi vor fi audiați în această săptămână și sunt acuzați de fraudă. La academia lui Schalke 04 Hiannick Kamba a fost coleg cu Manuel Neuer sau Benedikt Howedes.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik