Premier League

Un fost jucător de la FC Botoșani, aproape de transferul în Premier League! ”Mă rog să semneze”

31.01.2019 | 15:30
Fostul jucător al echipei FC Botoșani, Michael Ngadeu-Ngadjui, este foarte aproape de transferul în Premier League
ADVERTISEMENT

Fostul jucător al echipei FC Botoșani, Michael Ngadeu-Ngadjui, este foarte aproape de transferul în Premier League. Internaționalul camerunez care în acest moment evoluează la formația Slavia Praga, liderul campionatului din Cehia, este dorit de nou promovata Fulham.

Încă din urmă cu câteva zile presa engleză a scris că fundașul central se află în atenția grupării londoneze, dar și a managerului spaniol al echipei Newcastle United, Rafael Benitez. În cele din urmă, Fulham a insistat mai mult, iar transferul lui Michael Ngadeu-Ngadjui este aproape de a se perfecta vineri, în ultima zi din perioada de mercato.

ADVERTISEMENT
Michael Ngadeu-Ngadjui în tricoul echipei FC Botoșani la un meci cu Dinamo
Michael Ngadeu-Ngadjui în tricoul echipei FC Botoșani la un meci cu Dinamo

Un fost jucător de la FC Botoșani, aproape de transferul în Premier League

Fostul jucător de la FC Botoșani a primit permisiune actualului său club, Slavia Praga, de a merge la Londra și a-și negocia transferul la formația Fulham, aflată pe locul 19, penultimul, în clasamentul din Premier League. Managerul italian Claudio Ranieri încearcă să-și întărească defensiva, care este cea mai slabă din actualul sezon al campionatului englez. Fulham a încasat 53 de goluri în 24 de etape, ceea ce înseamnă o medie de peste două goluri primite pe meci.

Presa engleză a scris că gruparea londoneză va plăti 4,5 milioane de euro pentru transferul Michael Ngadeu-Ngadjui, jucător pe care Slavia Praga îl adusese de la FC Botoșani în vara anului 2016 pentru 500.000 de euro. Fundașul camerunez, care în prima parte a acestui sezon a fost coechipier în Cehia cu Alex Băluță, a jucat la FC Botoșani în perioada 2014-2016, el marcând șapte goluri în 53 de partide. Și FC Botoșani va încasa bani, deoarece moldovenii au păstrat 20% dintr-un viitor transfer al fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Patronul clubului FC Botoșani, Valeriu Ifitme, a declarat pentru prosport.ro că își dorește ca transferurl să se realizeze: ”Pot doar să mă bucur pentru el. E un jucător bun, cu meciuri în echipa naţională a Camerunului. Şi e un băiat serios. Mă aşteptam să ajungă într-un campionat şi mai puternic, pentru că a avut evoluţii bune la Slavia. Noi mai avem 20% dintr-un viitor transfer. Pot doar să mă rog să semneze, să fie serios şi să reuşească acolo”.

Michael Ngadeu-Ngadjui, în vârstă de 28 de ani, și-a început cariera Canon Yaounde, iar apoi a mai jucat la Kirchhorder SC, SV Sandhausen II, FC Nurnberg II, FC Botoșani și Slavia Praga. El are 20 de selecții și două goluri la naționala Camerunului, alături de care a câștiga Cupa Africii pe Națiuni în 2017. Africanul a fost dorit și de Gigi Becali în 2016, dar finanțatorul FCSB nu a vrut să plătească 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: