Fotbal intern

Un fost jucător de la FCSB, detalii despre clipele groaznice prin care a trecut. “Puteam să paralizez. Nu mai sunt cum am fost!”

07.05.2019 | 19:55
Raul Rusescu şi Iulian Apostul în Unirea Urziceni - FCSB. Fostul jucător al roş-albaştrilor, clipe groaznice Sursă foto: sportpictures.eu

Iulian Apostol (38 de ani), fost fotbalist la Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi şi FCSB, a oferit detalii despre clipele groaznice prin care a trecut în anul 2017, la 10 ani după decesul tatălui său. Fostul mijlocaş al echipei naţionale a României a fost supus unei operaţii la coloana vertebrală, după ce aflase că îi apăruse o tomoare care îl putea paralize.

Un fost jucător de la FCSB, detalii despre clipele groaznice prin care a trecut

“La mine a fost o situaţie foarte delicată. După ce am renunţat, la un an de zile… Mi-am mai dus activitatea puţin pe teren redus şi îmi plăcea să am aceeaşi intensitate, să mă consum. Mă duceam spre casă şi am simţit ceva la spate, dar nu am băgat de seamă, pentru că mi s-au mai întâmplat lucruri de astea. Şi, la un control amănunţit, pentru că aveam un disconfort intens, mi-a apărut că aveam o tumoare pe o vertebră şi ea creştea, a crescut într-o anumiă formă şi punea presiune pe măduvă. După o perioadă de timp, ajunsesem să-mi pierd echilibrul. Puteam să ajung rău. Riscul cel mai mare era să paralizez de la piept în jos. A trebuit să mă operez urgenţă. A fost o operaţie foarte grea, de şase ore. Avem reacţii la picioare, eram paralizat în acele momente. Nu-mi voi mai reveni, nu mai am cum să fiu cum am fost, dar în mulţumesc lui Dumnezeu, pentru că am reuşit să trec peste cea mai mare încercare a vieţii mele, iar eu doar vreau să transmit că cel mai important lucru de pe pământ e să fii sănătos. Nu bani, nu maşină, nimic.

În momentele grele eşti doar tu cu tine şi trebuie să fii puternic, dar sunt sigur că nu au cum să nu fie urmări, pentru că te deprimă atât de mult. Nu te va suna nimeni în acele momente grele. Nimeni! Indiferent de cine ai fost, indiferent de relaţii. Nu vreau să mă dau exemplu, dar mereu m-am pus în faţă. În primul rând să-mi fie bine, pentru că în momentele alea îţi doreşti să-ţi fie bine”a spus fostul mijlocaş, la Prosport.ro.

Kapetanos, Cristian Tănase şi Iulian Apostol în meciul FCSB - Napoli. Sursă foto: sportpictures.eu
Kapetanos, Cristian Tănase şi Iulian Apostol în meciul FCSB – Napoli. Sursă foto: sportpictures.eu

“Sunt sigur că lucrurile astea nu sunt întâmplătoare!”

Iulian Apostol a dezvăluit că a fost operat chiar în aceeaşi zi în care tatăl său murise, dar la 10 ani diferenţă.  M-am operat în aceeaşi zi în care tatăl meu murea în urmă cu 10 ani. La ora 11 tata murea, în 2007, iar eu în 2017, în aceeaşi zi, 16 februarie, la ora 11 intram în operaţie. Sunt nişte chestii… Nu ştiu dacă sunt întâmplătoare, dar e clar că mi-au dat putere. Sunt sigur că nu sunt întâmplătoare“, a mai spus Iulian Apostol pentru sursa citată mai sus.

Iulian Apostol a câştigat titlul cu Unirea Urziceni în 2009, iar în 2011 a luat Cupa României cu FCSB, echipa la care a evoluat în perioada august 2010 – ianuarie 2011. Pe parcursul carierei, fostul mijlocaş a mai jucat pentru Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, Metalul Plopeni, Gloria Buzău, Farul, Unirea Urziceni şi Rapid Bucureşti.