Fotbal international

Un fost jucător de la FCSB e acuzat că a trucat meciuri și dat în urmărire generală de Interpol

06.02.2021 | 10:17
Un fost jucator de la FCSB e acuzat ca a trucat meciuri si dat in urmarire generala de Interpol
Un fost jucator de la FCSB e acuzat ca a trucat meciuri si dat in urmarire generala de Interpol
ADVERTISEMENT

Sulley Muniru, fost fotbalist la FCSB, are probleme mari cu legea! Jucătorul a fost chiar dat în urmărire generală de Interpol, fiind cercetat pentru trucare de meciuri.

Mijlocașul pentru care Gigi Becali plătea 500.000 de euro în 2015, celor de la CFR Cluj, este cercetat într-un dosar de trucare de meciuri și e dat în urmărire internațională.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de origine ghaneză are 28 de ani și a jucat ultima oară în prima ligă din țara sa natală, la Asante Kotoko, unde însă a stat doar două luni, iar acum este liber de contract.

Sulley Muniru, fost jucător al FCSB, este cercetat pentru trucare de meciuri

Interpol a solicitat clubului ghanez Asante Kotoko să informeze organizația în legătură cu locurile în care s-a aflat fotbalistul în perioada octombrie-noiembrie 2020, fotbalistul fiind de negăsit.

ADVERTISEMENT

Sulley Muniru a jucat la FCSB 37 de meciuri în perioada 2015-2017 și a reușit să marcheze un gol. Mijlocașul defensiv a plecat liber de contract la Tondela (Portugalia) în 2017 și a mai trecut în această perioadă prin Turcia, pe la Yeni Malatyaspor, apoi în Belarus la Dinamo Minsk și în Rusia la Tambov.

Clubul care se află pe locul trei în prima ligă din Ghana însă îi ia apărarea fostului său jucător. Scandalul a pornit în urma partidei dintre Liga Campionilor Africii, dintre Nouadhibou și Asante Kotoko.

ADVERTISEMENT

Clubul din Ghana consideră că toată această investigație a Interpol este una fictivă și a fost inițiată de clubul din Mauritania, care vrea să câștige partida încheiată cu scorul de 1-1 la masa verde: „Este o încercare disperată a celor de la FC Nouadhibou și a autorităților mauritane de a salva un caz de memoriu frivol împotriva lui Asante Kotoko, care i-a eliminat din CAF Champions League”, anunță fosta echipă a lui Muniru.

„Asante Kotoko a oferit detalii care demonstrează că Muniru a ajuns în Ghana pe 30 octombrie 2020 și nu a fost înregistrat în echipă înainte de această dată. Am furnizat către CAF înregistrările sale de călătorie, inclusiv o scrisoare certificată de la Serviciul de Imigrare din Ghana. Disperați, cei din Mauritania au apelat la poliție, ca să creeze un scenariu de investigație fantomă”, susțin cei de la Asante Kotoko, într-un comunicat oficial.

Sulley Muniru a fost dat afară de la FCSB de Gigi Becali după ce s-a bătut cu Tănase

Sulley Muniru, fratele celebrului fotbalist Sulley Muntari, a intrat în colimatorul patronului FCSB, după ce s-a luat la bătaie la un antrenament cu Florin Tănase: „Când vii într-o țară străină, cum ar veni să se ducă acolo un român și să dea cu pumnul unuia de acolo… S-au lovit ce s-au lovit la antrenament.. O să vedeți da? Dacă era o reacție rasistă, atunci el trebuia să vină la mine și să-mi zică și atunci era amendat Tănase, da?”, declara Gigi Becali la acea vreme.

ADVERTISEMENT
  • 1.000.000 de euro a fost cota maximă a lui Sulley Muniru la finalul lui 2015
  • 100.000 de euro este cota actuală a fotbalistul din Ghana
  • 37 de meciuri în 2 ani a jucat mijlocașul la FCSB
  • 500.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul său de la CFR Cluj

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 6,30 este cota pentru „rezultat prima repriză 2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT