Sport

Un fost jucător de la FCSB, reproșuri pentru Nicolae Dică: „Bagă-l, mă, să joace!”

FCSB l-a transferat în această vară pe Eduard Radaslavescu de la Farul Constanța, iar Gigi Becali a plătit 500.000 de euro pentru mijlocașul central de 18 ani.
29.09.2022 | 10:38
Un fost jucator de la FCSB reprosuri pentru Nicolae Dica Bagal ma sa joace
FCSB a plătit 500.000 de euro pe Eduard Radaslavescu, care a bifat doar 162 de minute în 6 partide. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Eduard Radaslavescu este unul dintre cei mai promitățori tineri ai FCSB, însă puștiul de 18 ani a avut foarte puține șanse de când a ajuns sub comanda lui Nicolae Dică.

Ciprian Marica nu înțelege de ce Eduard Radaslavescu e ținut pe bancă la FCSB: „Trebuie să joace, mă, frate!”

Mijlocașul care a marcat o „bijuterie” de gol la naționala României U20 nu ar trebui să lipsească din primul unsprezece din perspectiva lui Ciprian Marica. Ba, mai mult, el consideră că faptul că nu joacă este foarte grav: „Nu este doar situaţia actuală dificilă şi neagră. Este rău şi ceea ce urmează. Şi acolo îmi este mai frică pentru că nu mai vine nimic din spate. Sunt 2-3 copii pe care nu ştim să îi cultivăm. La noi eşti în continuare tânăr”.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica și-a exprimat nemulțumirea la ProArena și explică ce se întâmplă la cluburile mari din Europa: „Dau un simplu exemplu: FCSB l-a luat pe Radaslavescu, 18 ani. Radaslavescu trebuie să joace, mă, frate! Barcelona joacă cu Gavi titular meci de meci în Champions League. ‘Domnule, nu e pregătit, trebuie să îl creştem! Are timp!’. Care timp, mă? Bagă-l, mă, să joace!”.

Cazul Radaslavescu și a altor jucători de perspectivă, este în opinia lui Marica una dintre problemele care se perpetuă în fotbalul românesc: „Problemele sunt multe. Vin de la copii şi juniori, unde avem cele mai mari probleme. Oricine ar veni selecţioner… nu vedem că dacă ar veni un alt selecţioner ar putea schimba lucrurile”.

ADVERTISEMENT

Iar astfel de probleme afectează în mod direct echipa națională a României și viitorul fotbalului românesc: „Nimic, nu avem rezultate la U21, U20, U19, U18. Pe cine să promoveze dacă nu vine nimic din spate? Dacă nu vine nimic nici din spate, aici e dureros. De asta trebuie să-ţi fie frică”, a mai declarat Ciprian Marica pentru sursa citată.

Eduard Radaslavescu, doar 6 meciuri în acest sezon la FCSB

Adus în vară de la Farul alături de Radu Boboc, Eduard Radaslavescu a evoluat în acest sezon de SuperLiga la FCSB doar în cinci etape și câteva secunde în finalul meciului de la Londra cu West Ham.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, în total a bifat doar 162 de minute, iar la cinci meciuri a rămas pe banca de rezerve.

Mijlocașul central a marcat un gol în partida cu Georgia câștigat cu 5-1 de România U19 în preliminariile Campionatului European. La turneul final a jucat în toate cele trei meciuri din grupe cu Italia, Franța și Slovacia.

ADVERTISEMENT

Debutat la naționala României U20 de Bogdan Lobonț, a jucat trei meciuri și a reușit două goluri cu Cehia și Polonia.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru ”nu marchează ambele echipe” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT