Sport

Un fost jucător de tenis dezvăluie iadul din Ucraina: „Țintesc civili. 30 de persoane au murit”. Imagini terifiante

Aleksandr Dolgopolov a dat publicității o serie de imagini care surprind în cel mai mic detaliu iadul din Ucraina. Fostul tenismen luptă de aproape o lună pe front pentru apărarea țării.
08.04.2022 | 18:49
Un fost jucator de tenis dezvaluie iadul din Ucraina Tintesc civili 30 de persoane au murit Imagini terifiante
Fostul tenismen Aleksandr Dolgopolov dezvăluie iadul din țara natală. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De 44 de zile, Ucraina rezistă cu stoicism invaziei ruse, chiar dacă pierderile sunt uriașe. Milioane de oameni (cu precădere femei și copii) au părăsit țara în căutarea unui trai mai sigur, în timp ce alte câteva mii au căzut pe front. Printre cei care continuă să lupte se numără și sportivi.

Iadul din Ucraina. Imaginile terifiante dezvăluite de un fost jucător de tenis

Fost ocupant al locului 13 în ierarhia ATP, Aleksandr Dolgopolov a dat publicității o serie de imagini cutremurătoare, ca mărturie a dezastrului produs de trupele rusești. Atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk – oraș situat în estul Ucrainei – s-a soldat cu moartea a cel puțin 30 de civili și rănirea altor 100.

ADVERTISEMENT

Barbarii din Rusia au lovit gara din Kramatorsk. Mii de civili erau acolo și așteptau să fie evacuați. Da, știau că pe acolo sunt scoși oamenii, dar au atacat. Așa fac mereu, țintesc civili. 30 de persoane au murit”, este mesajul care însoțește videoclipul postat pe o rețea de socializare.

Ce scria pe una dintre rachetele care au lovit gara din Kramatorsk

O altă postare din mediul online dezvăluie un detaliu cu totul și cu totul șocant. Pe una dintre rachetele care au lovit vineri gara din orașul Kramatorsk sta scris mesajul „pentru copii.

ADVERTISEMENT

Imaginea a fost surprinsă de o persoană aflată în acea regiune a Ucrainei. Potrivit autorităților ucrainene, printre victimele atacului se numără și 4 copii. „Invadatorii au lovit gara din Kramatorsk, unde mii de cetățeni pașnici așteptau evacuarea… Cel puțin 30 au fost uciși, aproximativ 100 au suferit răni mai mult sau mai puțin grave.

Rușii inumani nu renunță la metodele lor. Nu au puterea și curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, așa că atacă în mod cinic populația civilă. Acesta este răul absolut. Și, dacă nu va fi pedepsit, nu se va opri niciodată”, a declarat președintele Volodomir Zelenski.

ADVERTISEMENT

Dolgopolov, avertisment pentru trupele rusești: „Țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe”

În mai 2021, Aleksandr Dologopolov și-a anunțat retragerea din activitate, la 32 de ani. A fost considerat unul dintre cei mai promițători tenismeni din circuit, dar accidentările repetate i-au marcat cariera, ale cărei borne sunt cele trei titluri cucerite și locul 13, ocupat în ianuarie 2012.

Deși putea să stea departe în vreme de război, acesta s-a pregătit în Turcia alături de un fost militar și a revenit în țara natală mânat de un singur gând: s-o apere de invadatorii ruși.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, începusem să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. 

Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri.

Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și chestii necesare defensivei.

Acum, după atât de mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt gata să-mi apăr țara! E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea”, mărturisea Dolgopolov, într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă.

ADVERTISEMENT